Ζευγάρι Ελλήνων δασκάλων ήταν μέλη πολυεθνικού καρτέλ

Η εγκληματική οργάνωση που αγόρασε κάνναβη από την Ισπανία και τη διακινούσε μαζί με κοκαΐνη σε κυκλώματα της Αττικής εξαρθρώθηκε με τη συνδρομή της αμερικανικής DEA

Δάσκαλοι στο επάγγελμα, αλλά… καθηγητές στη διακίνηση ναρκωτικών ήταν το ζευγάρι που συμμετείχε στο πολυεθνικό καρτέλ που εισήγε κατεργασμένη κάνναβη από την Ισπανία και τη διακινούσε στη συνέχεια, μαζί με κοκαΐνη, σε μικρότερα κυκλώματα της Αττικής.

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε με τη συνεργασία της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, της αμερικανικής DEA Athens και τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι αστυνομικοί προετοίμαζαν καιρό την επιχείρηση και την περασμένη Τρίτη «χτύπησαν» αιφνιδιαστικά και παράλληλα σε σπίτια σε Φιλοθέη, Μαρούσι και Αλιμο. Για συμμετοχή στο σερβοκροατικό καρτέλ συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα: έξι αλλοδαποί, ηλικίας από 26 έως 47 ετών, τρεις Ελληνες, 28, 29 και 31 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και δύο Ελληνίδες, 28 και 32 ετών. Ανάμεσά τους το έγγαμο ζευγάρι των δασκάλων, ηλικίας 31 ετών ο άνδρας και 28 η γυναίκα, που διδάσκουν σε δημοτικό σχολείο της δυτικής Αττικής!

Αρχηγός του κυκλώματος, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι ένας 45χρονος Κροάτης με βαρύ ποινικό παρελθόν και δεξί του χέρι ένας 47χρονος Σέρβος με τρομακτικό παρουσιαστικό, λόγω όγκου, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σειρά δολοφονιών συμμετέχοντας στην παραστρατιωτική οργάνωση «Σκορπιοί» που έδρασε στον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο. Αλλά και τα υπόλοιπα μέλη είναι άτομα με «μακρά θητεία» στην παρανομία. Ενας 26χρονος Σέρβος είχε επιτεθεί σε διμοιρίες των ΜΑΤ το 2019 κατά τη διάρκεια επεισοδίων και ένας 28χρονος Ελληνοκύπριος έχει συλληφθεί για χουλιγκανισμό στην Ελλάδα.

Τα μέλη της σπείρας πηγαινοέρχονταν στην Ελλάδα, με κάποιους να έχουν ως βάση τους τη χώρα μας, ενώ όλοι κινούνταν με ψεύτικα στοιχεία, αλλά με υπερπολυτελή οχήματα και κάνοντας «μεγάλη ζωή». Οσο για το ζευγάρι των δασκάλων, ο άνδρας φέρεται ότι έχει την πιο ισχυρή εμπλοκή ως «αποθηκάριος» και «ντίλερ», ενώ η σύζυγος «γνώριζε ότι στο σπίτι υπήρχαν ναρκωτικά»…

Το κύκλωμα εισήγε τα ναρκωτικά μέσα σε κουτιά από απορρυπαντικά σκόνης πλυντηρίου, ενώ τα περισσότερα ναρκωτικά βρέθηκαν κατά την επιχείρηση σε σπίτι Airbnb στον Αλιμο.

Συνολικά εντοπίστηκαν 20 κιλά κατεργασμένη κάνναβη, 6.517 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, σχεδόν 200 γραμμάρια κοκαΐνη, 2 πλάκες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, βάρους 681 γρ., πυροκροτητής, εξοπλισμός κατασκευής εκρηκτικών υλών, πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 59 φυσίγγια, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), δεκάδες κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 26.215 ευρώ και πλαστά έγγραφα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί για τα εκρηκτικά έχουν διευρύνει τις έρευνες σε επίπεδο διεθνούς συνεργασίας με άλλες διωκτικές ευρωπαϊκές και μη Αρχές για τη διερεύνηση εμπλοκής τους σε ευρύ φάσμα εγκληματικότητας, πέραν των ναρκωτικών.

«Πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν πλούσιο ποινικό παρελθόν, ενώ από τη μεθοδολογία δράσης, τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών και τα μέτρα φύλαξης που λάμβαναν εκτιμάται ότι θα αποκόμιζαν παράνομα έσοδα ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ» τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος.

Εις βάρος των συλληφθέντων που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της απείθειας, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα