Νέα πρόσωπα στο κάδρο για τη δολοφονία της Αναστάζια

Κως: Ο Μπανγκλαντεσιανός παραμένει βασικός ύποπτος, όμως το κινητό της κοπέλας αλλάζει τα δεδομένα. Μάρτυρας-κλειδί ο σύντροφός της

Την άκρη του αιματοβαμμένου νήματος για την αποτρόπαια δολοφονία της όμορφης Αναστάζια στην Κω προσπαθούν να ξετυλίξουν οι άντρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία το πόρισμα του ιατροδικαστή αλλά και των εγκληματολογικών εργαστηρίων προκειμένου να διαλύσουν το πέπλο που σκεπάζει το σκοτεινό θρίλερ.

Νο 1 ύποπτος για την αποτρόπαια δολοφονία παραμένει ο 32χρονος Μπανγκλαντεσιανός, που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή. Ωστόσο, μάρτυρας-κλειδί θεωρείται και ο 28χρονος Πολωνός σύντροφός της, που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο αντάλλαξε μηνύματα στο κινητό τηλέφωνό της προτού βρεθεί νεκρή σε βαλτώδη περιοχή των Αλυκών.

Η όμορφη κοπέλα εντοπίστηκε νεκρή το απόγευμα της Κυριακής από μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό της. Ηταν γυμνή, ανάμεσα σε κλαδιά, με το μισό της σώμα σκεπασμένο με σακούλα και το άλλο μισό σκεπασμένο με αρμυρίκια και κλαδιά. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας.

Οι αστυνομικές Αρχές είχαν ήδη βάλει στο κάδρο των ανακρίσεων τον 32χρονο από το Μπανγκλαντές που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που συνάντησε η Αναστάζια πριν από την εξαφάνισή της. Η 27χρονη είχε πάει σε ένα εστιατόριο κοντά στο ξενοδοχείο όπου εργαζόταν. Εκεί είχε καθίσει επί μισή ώρα, μέχρι τη στιγμή που ήρθε ο 32χρονος και την παρέλαβε με μια μοτοσικλέτα. Στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του, όπως καταγράφηκε σε κάμερα ασφαλείας, αλλά δεν έφυγε ποτέ… Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Μπανγκλαντεσιανό, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αρπαγή της κοπέλας.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως συνευρέθηκε ερωτικά με την κοπέλα και πως από τότε αγνοεί την τύχη της. Ομως, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, με βάση και συνέντευξη του πατέρα της κοπέλας στον πολωνικό τηλεοπτικό σταθμό Onet, η κόρη του φαίνεται πως δεν ήθελε να βρεθεί ερωτικά με τον άντρα, αλλά αναζητούσε ναρκωτικά ύστερα από έγκαυμα που είχε πάθει.

«Της ήρθε η ηλίθια ιδέα να καπνίσει ένα τσιγαριλίκι. Μίλησε με γνωστούς της στην αγορά και της υποσχέθηκαν ότι θα της το κανονίσουν. Την εξαπάτησαν προφανώς, περίμεναν να βραδιάσει. Ισως στις λίγες ώρες που πέρασε μαζί τους της έβαλαν κάτι στο ποτό. Οταν τηλεφώνησε στον φίλο της, είπε ότι θα την πήγαινε κάποιος άντρας στο ξενοδοχείο. Αλλά αντ’ αυτού την οδήγησε σε κάποιο έρημο οικόπεδο. Οι υπόλοιποι άντρες που συνάντησε μπορεί να τράπηκαν σε φυγή. Ακούσαμε ότι περισσότεροι άνθρωποι τη βίασαν» περιέγραψε.

Υπενθυμίζεται πως από την περασμένη Πέμπτη βρίσκεται στην Κω η μητέρα της 27χρονης κοπέλας, η οποία προσήλθε χθες στην ανακρίτρια για να καταθέσει ό,τι ξέρει για την κόρη της. Ομως προτού καταθέσει η μητέρα της 27χρονης, η ανακρίτρια κάλεσε σε συμπληρωματική κατάθεση τον 28χρονο Πολωνό σύντροφό της, καθώς προέκυψαν κάποια στοιχεία τα οποία έπρεπε να αποσαφηνίσει.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του κινητού τηλεφώνου της, που βρέθηκε σε ένα εγκαταλειμμένο οίκημα, αφού έφυγε από το σπίτι του Μπανγκλαντεσιανού είχε επικοινωνία με τον σύντροφό της για να την παραλάβει από συγκεκριμένο σημείο. Ο ίδιος φέρεται ότι πήγε στο σημείο, αλλά δεν τη βρήκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από μία πρώτη ανάλυση του κινητού τηλεφώνου της, το οποίο εντοπίστηκε το Σάββατο, βρέθηκαν μηνύματα που δίνουν άλλη διάσταση στη σχέση μεταξύ της 27χρονης, του συντρόφου της και του 32χρονου. Μηνύματα που δείχνουν ότι η 27χρονη δεν συνάντησε τυχαία τον 32χρονο, αλλά είχαν ραντεβού…

Στο μεταξύ, χθες οδηγήθηκε στην ανακρίτρια προκειμένου να λάβει προθεσμία και να απολογηθεί αύριο, Τετάρτη, ο 32χρονος κατηγορούμενος για την αρπαγή της κοπέλας. Μέχρι χθες δεν είχαν συγκεντρωθεί τα απαιτούμενα στοιχεία ούτε είχε ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση στη Ρόδο, όπου μεταφέρθηκε η σορός της για τη νεκροψία – νεκροτομή.

Γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχει ασκηθεί σε βάρος του συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία, αν και θεωρείται ο βασικός ύποπτος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κοπέλα είχε ασφυκτικό θάνατο. Πιθανολογείται πως ο ένας ή περισσότεροι δράστες τη στραγγάλισαν.

Αναμένονται οι εξετάσεις τόσο του ιατροδικαστή όσο και αποτυπωμάτων και βιολογικού υλικού από τη σακούλα και το σώμα της άτυχης κοπέλας, οι οποίες ενδεχομένως να «δέσουν» τον αλλοδαπό ως κατηγορούμενο. Παράλληλα, τόσο το κινητό της κοπέλας όσο και του αλλοδαπού έχουν σταλεί για τεχνικό έλεγχο για να διαπιστωθεί ο χρόνος που ήταν μαζί.

Δύο στοιχεία που καθιστούν τον Μπανγκλαντεσιανό βασικό ύποπτο είναι πως λίγες ώρες μετά τη δολοφονία είχε πάρει χρήματα από φίλο του στο εξωτερικό για να φύγει από το νησί αεροπορικώς. Επίσης, βρέθηκε με τραύματα στα χέρια και στη μύτη, που ενδέχεται να προκλήθηκαν από πάλη με το θύμα του.

Μάλιστα, μάρτυρας ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τον είδε εκείνο το βράδυ με στάχυα και αγκάθια στα ρούχα του, τα οποία υπάρχουν στον βάλτο που βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας. Ο ίδιος αρνείται ότι τη σκότωσε. Προσερχόμενος στα δικαστήρια, είπε στους δημοσιογράφους πως δεν έχει σχέση με το έγκλημα.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να είναι περισσότερα του ενός τα άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία της κοπέλας, καθώς δεν θα μπορούσε μόνος του να μεταφέρει το πτώμα της στον βάλτο όπου βρέθηκε. Ακόμα ένα στοιχείο είναι ότι, ενώ η κοπέλα μπήκε στο σπίτι του Μπανγκλαντεσιανού, που καταγράφεται από κάμερα, η ίδια κάμερα δεν τη δείχνει να βγαίνει.

Τουλάχιστον δύο άτομα μετέφεραν τη σορό της κοπέλας από το σπίτι, από «τυφλό» σημείο, στη βαλτώδη περιοχή των Αλυκών, που είναι σε απόσταση τουλάχιστον 2 χιλιομέτρων… Καθοριστική θεωρείται η μαρτυρία του συγκάτοικου του 32χρονου ύποπτου, που έχει πέσει σε αντιφάσεις, λέγοντας πως δεν είδε ποτέ την κοπέλα στο σπίτι τους.

Σε site για συνοδούς

Επίσης, οι Αρχές εξετάζουν το γεγονός ότι η Αναστάζια είχε προφίλ επί σχεδόν επτά χρόνια σε πολωνικό site για συνοδούς. Παράλληλη έρευνα για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω άρχισαν και οι πολωνικές Αρχές. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι η Εισαγγελία της Βαρσοβίας ερευνά την υπόθεση και θα ζητηθεί η συνεργασία των ελληνικών Αρχών.

Επίσης, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε πως θα ζητήσει να εκδοθεί ο δράστης στην Πολωνία και να βρεθεί ενώπιον πολωνικού δικαστηρίου για να λάβει την υψηλότερη δυνατή ποινή.


Συγκλονίζει η ανάρτηση του αδερφού της Αντριάν Ρουμπίνσκι

Την ώρα που οι εξελίξεις «τρέχουν» στην υπόθεση της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα, η οποία βρέθηκε δολοφονημένη σε βάλτο στην περιοχή Αλυκές της Κω, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο – και όχι μόνο, ο αδερφός της Αντριάν Ρουμπίνσκι την αποχαιρέτησε με ένα σπαρακτικό μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook.

Υστερα από σχεδόν μία εβδομάδα αναζητήσεων, ο αδερφός της άτυχης κοπέλας, που ενημερώθηκε για τον βασανιστικό θάνατό της, συνόδευσε την ανάρτησή του με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της Αναστάζια Ρουμπίνσκα. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής ο Αντριάν Ρουμπίνσκι έγραψε στο facebook: «Δυσκολεύομαι να το γράψω… Αλλά αναπαύσου εν ειρήνη, αδερφούλα! Να είσαι ευλογημένη και να είσαι σίγουρη ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη!»

Τα social media κατακλύζονται τις τελευταίες ώρες από τα μηνύματα αγαπημένων προσώπων της Αναστάζια, που φανερά σοκαρισμένα της λένε το τελευταίο «αντίο» με τον δικό τους τρόπο. «Δεν ξέρω πώς να μαζέψω τις σκέψεις μου. Η σκέψη ότι δεν θα συναντηθούμε ξανά είναι τρομακτική. Συλλυπητήρια στους γονείς, στον αδερφό της, Αντριάν Ρουμπίνσκι. Ξέρω τι περνάς και τι νιώθεις. Είναι τρομερό να χάνεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο με αυτόν τον τρόπο. Προσεύχομαι να μην είναι αλήθεια. Αγαπημένη Αναστάζια Ρουμπίνσκα» έγραψε μία φίλη της αδικοχαμένης κοπέλας στο facebook, συνοδεύοντας την ανάρτησή της με μία φωτογραφία της 27χρονης.


Βασανίστηκε, ήταν ένας επώδυνος θάνατος, γράφουν τα πολωνικά μέσα

Στην κορυφή της επικαιρότητας όχι μόνο των εγχώριων, αλλά και των πολωνικών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η δολοφονία της Αναστάζια στην Κω. Ο πολωνικός Τύπος κάνει εκτενή αναφορά στην 27χρονη κοπέλα, που έφυγε από το Βρότσλαβ, τον τόπο καταγωγής της, προκειμένου να δουλέψει το καλοκαίρι σε ξενοδοχείο του νησιού. Τα πρωτοσέλιδα των πολωνικών sites έγραψαν αρχικά για την εξαφάνισή της, όμως πλέον, από τότε που έγινε γνωστό πως βρέθηκε νεκρή, τα δημοσιεύματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Μάλιστα, δημοσιογράφοι της Πολωνίας έχουν έρθει στην Ελλάδα και με τις ανταποκρίσεις τους ενημερώνουν για τη μυστηριώδη υπόθεση.

«Η Anastazja Rubicska από το Βρότσλαβ είναι νεκρή. Η σορός της βρέθηκε στο νησί της Κω» γράφει το wroclaw.pl. Το nczas.com κάνει αναφορά στα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για τον θάνατο της 27χρονης Αναστάζια. «Ο αδερφός και ο σύντροφος της γυναίκας μίλησαν» γράφει. Τον 32χρονο από το Μπανγκλαντές βλέπει πίσω από τον θάνατο της νεαρής το tuwroclaw.com: «Η Αναστάζια Ρουμπίνσκα είναι νεκρή. Εδώ βρέθηκε νεκρή.

Δολοφόνος και απαγωγέας από το Μπανγκλαντές». Ενώ, όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι η κοπέλα στραγγαλίστηκε, ανέφερε στο πρωτοσέλιδό της: «Η Αναστάζια βασανίστηκε. Ηταν ένας επώδυνος θάνατος». Αρκετά δημοσιεύματα αναφέρονται και στην έρευνα που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας, όπως το wroclaw.wyborcza.pl, που γράφει: «Φόνος μιας γυναίκας από το Βρότσλαβ στο ελληνικό νησί της Κω. Ο Zbigniew Ziobro επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για την Αναστάζια: “Διέταξα έρευνα”».

Στο ίδιο μήκος κύματος το kozaczek.pl: «Η εξαφάνιση της Αναστάζια με καταγωγή από το Βρότσλαβ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ziobro επιβεβαιώνει τον θάνατο της 27χρονης στο νησί της Κω», ενώ το goniec.pl γράφει ότι «ο Zbigniew Ziobro ανακοίνωσε βήματα σχετικά με τον θάνατο της Αναστάζια. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε τι θα κάνουν οι ανακριτές. Ο πολιτικός ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα. Η πολωνική Δικαιοσύνη δεν έχει καμία πρόθεση να παρακολουθεί παθητικά τις ενέργειες των ελληνικών υπηρεσιών».

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα