Συνεχίζει να ψήνει όλη τη χώρα ο «Κλέων»!

Επειτα από λίγες ημέρες ύφεσης τα θερμόμετρα θα αγγίξουν ακόμα και τους 45 βαθμούς Κελσίου και η αφόρητη ζέστη θα κρατήσει έως την Κυριακή

Ακάθεκτος συνεχίζει ο καύσωνας «Κλέων». Επειτα από λίγες μέρες ύφεσης του φαινομένου, οι θερμοκρασίες θα πάρουν πάλι τα ύψη, αγγίζοντας ακόμα και τους 45 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους. Η νέα θερμική εισβολή άρχισε χθες, Πέμπτη, και αναμένεται να κρατήσει έως την Κυριακή, 23 Ιουλίου. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, θα αυξηθούν ξανά οι θερμοκρασίες έως την Πέμπτη 27 Ιουλίου, όποτε θα υποχωρήσουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Το επικαιροποιημένο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) προβλέπει ότι σήμερα, Παρασκευή 21/7, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

• στην Ηπειρο και τη Μακεδονία τους 38 με 40 και κατά τόπους στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου,

• στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 40 με 42 και κατά τόπους στη Θεσσαλία τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου,

• στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου,

• στη Θράκη και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο 22/7 και την Κυριακή 23/7 προβλέπεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Συγκεκριμένα, οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν:

• στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44 και της Θεσσαλίας τους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου, στη νησιωτική χώρα τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Τα ακραία φαινόμενα ζέστης, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται να υποχωρήσουν τη Δευτέρα 24/7, με τη θερμοκρασία να υποχωρεί κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου, με τη μεγαλύτερη πτώση να παρατηρείται στην ανατολική χώρα και τη μικρότερη στη δυτική.

SOS για έξι περιοχές

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council, χτυπά «καμπανάκι» για έξι περιοχές που θα δοκιμαστούν από τον καύσωνα των επόμενων ημερών και συγκεκριμένα για τις πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα και Ηράκλειο.

Για λόγους πρόληψης πυρκαγιών αλλά και για την προστασία της υγείας των πολιτών, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε από την Τετάρτη στο κλείσιμο όλων των πάρκων αρμοδιότητάς της. Συγκεκριμένα, με αφορμή τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις συστάσεις των ειδικών για τους πολίτες, αλλά και τον βαθμό επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς να φτάνει στην Αττική ακόμα και το επίπεδο 4, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έδωσε εντολή κλεισίματος όλων των πάρκων και των αλσών της περιφέρειας, για λόγους ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστά το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Αρεως, ο Λόφος Φινοπούλου και το Αττικό Αλσος, ενώ θα αναβληθούν και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει για τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Αττικής στο θέατρο «Κατίνα Παξινού», στο Αττικό Αλσος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα