Η Γάζα έβαλε φωτιά στη δομή της Σάμου

Σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ Παλαιστινίων που φιλοξενούνται στην ΚΕΔ και της Αστυνομίας, με αφορμή τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή μεταναστών στη Σάμο, καθώς τις τελευταίες μέρες οι αστυνομικοί καλούνται να επιχειρήσουν για να σταματήσουν επεισόδια και συμπλοκές που έχει πυροδοτήσει η σύγκρουση στη Γάζα. Το βράδυ της Τρίτης στη δομή όπου βρίσκονται περίπου 4.500 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλοί Παλαιστίνιοι, επικράτησε χάος, όταν έγινε γνωστή η επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας. Περίπου 700 άτομα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα για την Παλαιστίνη και τον Αλλάχ, και να ζητούν να βγουν από τη δομή. Μάλιστα, ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο και κινήθηκαν μαζικά προς την έξοδο για να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στο νησί, πετροβολώντας τους αστυνομικούς.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που κατάφεραν να οδηγήσουν τους υπό εξέγερση μετανάστες πίσω στη δομή. Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε και drone για να έχει εικόνα η Αστυνομία από τον χώρο και να μην υπάρξουν διαφυγές μεταναστών. Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να αποτρέψουν μια μαζική έξοδο σημειώθηκαν επεισόδια, έτσι έγιναν οκτώ προσαγωγές, εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς τα άτομα ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους σε έκνομες ενέργειες. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

Ξύλο και πετροπόλεμος

Το τελευταίο διάστημα σχεδόν καθημερινά οι αστυνομικοί καλούνται να επιχειρήσουν μέσα στη δομή. Την περασμένη Κυριακή σε αντίστοιχη επιχείρηση συνελήφθησαν τρεις μετανάστες, επίσης για συμμετοχή σε βιαιοπραγίες. Το ίδιο συνέβη και την περασμένη Παρασκευή, όταν έγινε συμπλοκή μεταξύ των μεταναστών με άγριο ξύλο και πετροπόλεμο, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν άλλα τέσσερα άτομα. Η κατάσταση είναι εκρηκτική και γι’ αυτό έχουν αρχίσει οι μετακινήσεις δυνάμεων προς τα νησιά.

Στα κέντρα κράτησης οι Παλαιστίνιοι υπολογίζονται περίπου σε 3.000, με τους περισσότερους να είναι στην Κω και τη Σάμο. Τις τελευταίες μέρες οι Παλαιστίνιοι είναι πολύ δραστήριοι στα κοινωνικά δίκτυα και γίνονται αποδέκτες προπαγανδιστικών μηνυμάτων από τη Γάζα και για τους δικούς τους που σκοτώνουν οι Ισραηλινοί. Γι’ αυτό και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε αυτά τα δίκτυα επικοινωνίας για να υπάρχει εικόνα της κατάστασης και των προθέσεων…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα