Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών

Χειροπέδες σε τρεις κακοποιούς που έκλεβαν και λήστευαν ηλικιωμένους σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας

Χειροπέδες σε τρία μέλη σπείρας διαρρηκτών που έκλεβαν ηλικιωμένους σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, ακόμα και όταν ήταν μέσα οι ιδιοκτήτες, πέρασαν ύστερα από εκτενή έρευνα οι άνδρες της Ασφάλειας. Η δράση τους είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάιο και, όπως διαπιστώθηκε, έβαζαν «στο μάτι» ηλικιωμένους, ανήμπορους να αντιδράσουν.

Κατόπτευαν γειτονιές σε διάφορες περιοχές της Αττικής για να επιλέξουν τα σπίτια-στόχους, στα οποία κατοικούσαν αποκλειστικά ηλικιωμένοι. Μάλιστα, έφταναν στον τόπο δράσης κυρίως με ενοικιαζόμενα οχήματα, με τα οποία και διέφευγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, στάθμευαν το όχημα σε απόσταση από τον στόχο τους και πήγαιναν πεζή στα σπίτια των ηλικιωμένων. Ενα μέλος είχε ρόλο «τσιλιαδόρου», παραμένοντας έξω από το σπίτι του υποψήφιου θύματος. Τα υπόλοιπα μέλη έμπαιναν στο σπίτι από μπαλκονόπορτες, παράθυρα ή με τη μέθοδο της απασχόλησης των ενοίκων.

Μάλιστα, δεν δίσταζαν να μπουν ακόμα και σε σπίτια από τα οποία δεν απουσίαζαν οι ένοικοι. Οταν γίνονταν αντιληπτοί από τους ηλικιωμένους, τους απειλούσαν με αιχμηρά αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους, ακινητοποιώντας τους μέχρι να φύγουν από το σπίτι με τη λεία τους. Σε μια περίπτωση ένα από τα ηλικιωμένα θύματά τους δεν άντεξε το σοκ από τη σε βάρος του ληστεία μέσα στο σπίτι του στο Ηράκλειο Αττικής και κατέληξε.

Τα τρία μέλη της σπείρας συνελήφθησαν ύστερα από καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση. Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών, κινητών και καρτών SIM, αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων, ένα μαχαίρι, 380 ευρώ και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις. Από τις έρευνες έχουν εξιχνιαστεί συνολικά μία ληστεία και έξι κλοπές σε σπίτια στην Αττική και την Εύβοια.

Η αξία των μετρητών, κοσμημάτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων που απέσπασαν κατά την πολύμηνη δράση τους ξεπερνά το ποσό των 57.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες, που διώκονται κατά περίπτωση για σύσταση συμμορίας, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και παράβαση του νόμου περί όπλων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν. Οπως διαπιστώθηκε, είχαν απασχολήσει και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, αλλά κυκλοφορούσαν ελεύθεροι… Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων, αλλά και συνεργών τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα