Γυμναστής-τέρας σε δημοτικό στον Ασπρόπυργο

Ο 30χρονος παρενοχλούσε σεξουαλικά, χάιδευε, γαργαλούσε και διαπόμπευε παιδιά μέσα στις αίθουσες

Εναν ατελείωτο εφιάλτη ζούσαν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα παιδιά δημοτικού σχολείου στον Ασπρόπυργο, τα οποία παρενοχλούσε ακόμα και σεξουαλικά 30χρονος γυμναστής, φτάνοντας στο σημείο να γαργαλάει και να χαϊδεύει κοριτσάκια, να διαπομπεύει μαθητή ως «ανώμαλο», «γκέουλα» και να τον πατάει στο κεφάλι.

Τα παιδιά από την πρώτη μέχρι και την έκτη δημοτικού κρατούσαν μέσα τους όσα φρικιαστικά ζούσαν στις σχολικές αίθουσες με τον 30χρονο γυμναστή που εργαζόταν ως αναπληρωτής. Κάποια εξ αυτών βρήκαν το θάρρος και εκμυστηρεύτηκαν στους γονείς τους πως δεν τα έβγαζε στο προαύλιο να κάνουν γυμναστική, αν και είχε ηλιοφάνεια, αλλά τα κρατούσε στις αίθουσες όπου τα… γαργαλούσε!

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη Κυριακή, όταν κάποιοι από τους γονείς ανέφεραν τα περιστατικά στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Την επόμενη ημέρα, το πρωί της Δευτέρας, οι γονείς πήγαν στο σχολείο για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον γυμναστή, γιατί γαργαλούσε τα παιδιά και δεν τα έβγαζε στο προαύλιο να κάνουν γυμναστική.

Απαντώντας ο ίδιος αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως ποτέ δεν τα γαργάλησε ή τα ακούμπησε. Ομως, πολλά παιδιά προχώρησαν σε νέες αποκαλύψεις, επιμένοντας πως το έκανε, αν και του είχαν πει ότι δεν θέλουν να τα γαργαλάει. Αλλες μαθήτριες κατήγγειλαν στους γονείς τους ότι είχε φτάσει στο σημείο να προσπαθήσει να τις χαϊδέψει, ζητώντας τους να σηκώσουν την μπλούζα τους.

Το χειρότερο αποκαλύφθηκε, επίσης, από παιδιά τα οποία περιέγραψαν την απαράδεκτη συμπεριφορά του 30χρονου προς 11χρονο μαθητή της στ’ τάξης του δημοτικού, όταν είχε γράψει στον πίνακα της αίθουσας ότι είναι «γκέουλας», ενώ σε δεύτερο περιστατικό είχε πατήσει το κεφάλι του ίδιου μαθητή στο προαύλιο! «Μας διαμαρτυρήθηκαν γονείς ότι γαργαλάει τα παιδιά τους στην κοιλιά και στις μασχάλες. Ολα τα παιδιά λένε τα ίδια πράγματα» περιέγραψε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Μαρτυρίες

Σε δηλώσεις του πατέρας κοριτσιού ανέφερε ότι η κόρη του τού είπε πως ο γυμναστής τη χάιδευε από το στήθος μέχρι τον αφαλό! «Μαθητής της 6ης δημοτικού τού είπε “κύριε, πού να κάτσω” και του είπε “έλα να κάτσεις πάνω μου”» περιέγραψε άλλος εξαγριωμένος γονιός.

Υστερα από τις αποκαλύψεις των παιδιών έξι μητέρες και δύο πατέρες μαθητών προχώρησαν προχθές σε καταγγελία στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του γυμναστή στο σχολείο κάτω από τις αποδοκιμασίες των γονιών. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, αλλά δεν βρέθηκε κάτι περίεργο, όπως φωτογραφίες ή βίντεο με παιδιά από το σχολείο ή υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Μιλώντας στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, είπε πως δεν πείραξε τα παιδιά και πως ο ίδιος βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, καθώς πάσχει από τη διαταραχή Asperger. Μάλιστα, εμφάνισε ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία είναι ανάπηρος σε ποσοστό 67%.

Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον του κακουργηματική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο έλαβε προθεσμία.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου κατέθεσε πως δεν γνώριζε για το πρόβλημα υγείας του γυμναστή, ούτε και για τις σε βάρος του καταγγελίες. Μετά τις αποκαλύψεις σε βάρος του γυμναστή το υπουργείο Παιδείας διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ παύθηκε από τα καθήκοντά του.


Σοκάρουν οι καταγγελίες μαθητών και γονιών σε βάρος του εκπαιδευτικού

Σοκάρουν οι καταγγελίες των μικρών παιδιών σε βάρος του γυμναστή δημοτικού σχολείου στον Ασπρόπυργο. Μητέρα μαθήτριας υποστήριξε πως είχε ανεβάσει το μπλουζάκι της 8χρονης κόρης της με την πρόφαση να δει σε ποιο σημείο έχει γρατσουνιστεί, αν και το παιδί δε είχε γρατσουνιά…

Αλλοι μαθητές της β’ και της στ’ δημοτικού κατήγγειλαν ότι ο εκπαιδευτικός προέβαινε συχνά σε θωπείες – χαϊδέματα. Αλλη μαθήτρια, μόλις επτά ετών, είπε πως όταν καθόταν στο παγκάκι του σχολείου μαζί με τη φίλη της, ήρθε ο δάσκαλος και τη γαργαλούσε έντονα στην κοιλιά. Το χειρότερο περιστατικό αφορά τον διασυρμό 11χρονου μαθητή της στ’ τάξης του δημοτικού, για τον οποίο ο καθηγητής πριν από 10 ημέρες έγραψε στον πίνακα της τάξης προσβλητικές εκφράσεις, όπως «είσαι γκέουλας», ενώ λεκτικά είχε πει στο παιδί: «Είσαι ανώμαλος». Για ίδιο παιδί καταγγέλλεται ότι την περασμένη εβδομάδα το είχε ακινητοποιήσει στο έδαφος στο προαύλιο και το πατούσε με το πόδι στο κεφάλι!

Η μητέρα του 11χρονου μαθητή περιέγραψε πως ο γιος της είναι σε άσχημη κατάσταση, αποφεύγοντας να της αναφέρει όσα είχε υποστεί. «Το παιδί μου είναι 11 χρονών είναι στην έκτη τάξη. Ο γυμναστής είχε γράψει στον πίνακα ότι το παιδί μου είναι “γκέουλας” – και καλά παιχνίδι σαν τρίλιζα…

Το είδαν όλα τα παιδιά της τάξης και, επειδή είχε ανοιχτή την πόρτα, το είδαν και άλλα μικρότερα παιδιά. Δεν έχανε ευκαιρία το τελευταίο δεκαήμερο όπου πετύχαινε το παιδί να του έλεγε ότι είναι… Την περασμένη εβδομάδα έβαλε το παιδί κάτω στον προαύλιο χώρο και το πατούσε με το πόδι στο κεφάλι. Οταν τον ρώτησα για το τελευταίο συμβάν που τον έβαλε στο προαύλιο, εκείνος αρνήθηκε να μου απαντήσει, λέγοντάς μου “δεν θυμάμαι”, πράγμα που είναι αφύσικο για το συγκεκριμένο παιδί. Προφανώς, τους φοβέριζε με κάποιον τρόπο και δεν τα άφηνε να μιλήσουν.

Αναφέρθηκαν και άλλα περιστατικά που δεν γνωρίζαμε και οι περισσότεροι γονείς δεν είχαν ενημερωθεί. Δεν μπορεί να είναι συνεννοημένα ακόμα και τα παιδιά της α’ και της β’. Αισθάνομαι θυμωμένη, στεναχωρημένη. Προσπαθούμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και αυτός τα πειράζει με τον πιο άσχημο τρόπο» δήλωσε η μητέρα του 11χρονου αγοριού.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα