Συνεχίζεται ο γολγοθάς επιζώντα από τα Τέμπη

Ο 21χρονος πολυτραυματίας Γεράσιμος-Ιάσονας, που ήταν στο πρώτο βαγόνι, θα υποβληθεί σε ακόμα μία επέμβαση

Εναν γολγοθά δίχως τέλος ανεβαίνει ο 21χρονος Γεράσιμος-Ιάσονας, ο μοναδικός επιβάτης που βγήκε ζωντανός από το πρώτο βαγόνι μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αφού συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή! Εννέα μήνες μετά την τραγωδία που «πάγωσε» τη διεθνή κοινότητα ο νεαρός παραμένει ζωντανός και υπάρχει αισιοδοξία ότι με τη βοήθεια των γιατρών θα καταφέρει στο τέλος να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Στο πλαίσιο του μεγάλου αγώνα που δίνει, ο πολυτραυματίας αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να υποβληθεί σε ακόμα μία επέμβαση, όπως αποκάλυψε ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειάς του Λουκάς Αποστολίδης. Ο ίδιος βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών από τον εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση της εθνικής τραγωδίας. Ο δικηγόρος έκανε σαφές πως θα ζητήσει να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της ειδικής πραγματογνωμοσύνης που διέταξε η αρμόδια επιτροπή, καθώς εκκρεμεί ακόμη η ταυτοποίηση του 57ου θύματος.

«Αρχικά θα δούμε τι πορίσματα υπάρχουν από την τελευταία πραγματογνωμοσύνη, η οποία είχε ως σκοπό να εξακριβωθεί ποιος ήταν ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων και αν υπήρχαν περισσότεροι επιβάτες απ’ όσους είχαν δηλωθεί. Ακόμη, θέλουμε να μάθουμε από τον εφέτη ανακριτή αν μέχρι το τέλος του χρόνου θα οδηγηθούν στο Συμβούλιο των Εφετών, ώστε να αποδοθούν οι καταγγελίες» είπε ο Λουκάς Αποστολίδης, τονίζοντας πως θα θέσει παράλληλα το θέμα της εύρεσης κατάλληλου χώρου για τη δίκη, η οποία εκτιμά πως δεν θα αργήσει να έρθει.

«Εχω να σας πω και ένα χαρμόσυνο νέο. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα το παιδί θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση. Ας στείλουμε όλοι τις ευχές μας. Νομίζω πως έχει γίνει η εικόνα αυτού του τραγικού δυστυχήματος» κατέληξε ο δικηγόρος.

Υπενθυμίζεται πως ο φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ είχε εντοπιστεί κοντά στο σημείο της τραγωδίας, αφού εκτιμάται πως εκτοξεύτηκε από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών. Ο αγώνας για την υγεία του άρχισε αμέσως, με διαδοχικά χειρουργεία, καθώς είχε υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Για πολλές ημέρες ήταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου παρέμεινε για περίπου τέσσερις μήνες. Τον Ιούνιο μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο της Γερμανίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα