Ο Μίχος την είχε απειλήσει με όπλο!

Σε μία αποκάλυψη-βόμβα για τον 54χρονο κατηγορούμενο προχώρησε ο συνήγορος υπεράσπισης της 38χρονης μητέρας της ανήλικης, εξηγώντας στο Οpen πως το παιδί έχει καταθέσει ότι από φόβο έκανε τις πράξεις

Προτού καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης για τον Ηλία Μίχο, βασικό κατηγορούμενο στη δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, ο συνήγορος υπεράσπισης της 38χρονης μητέρας της ανήλικης προχώρησε σε μία αποκάλυψη-βόμβα για τον 54χρονο.

Οπως είπε ο Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο Ηλίας Μίχος είχε απειλήσει το παιδί δείχνοντάς του όπλα! «Πρέπει να υπάρχει βία ή απειλή για βία. Η 12χρονη, όμως, έχει δηλώσει πως με απειλή έκανε τις πράξεις. Της έδειξε όπλα και την απείλησε. Τα όπλα αυτά βρέθηκαν στην έρευνα της Αστυνομίας» ανέφερε ο δικηγόρος της 38χρονης και χαρακτήρισε «προκλητική» την πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας Ελένης Νικολού, εκτιμώντας παράλληλα ότι το δικαστήριο δεν θα την υιοθετήσει: «Ειδικά όταν η εισαγγελέας ανέφερε πολλές φορές ότι πιστεύει τη 12χρονη…

Το κατέθεσαν ψυχολόγοι, ψυχίατρος που την παρακολουθεί ότι λέει την αλήθεια. Η εισαγγελέας δεν αιτιολόγησε. Ουσιαστικά λέει πως η 12χρονη λέει ψέματα για τον βιασμό. Γι’ αυτό είναι μια προκλητική πρόταση, η οποία πιστεύω πως θα ανατραπεί. Δεν είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι που δεν γνωρίζονται με τη μητέρα να είναι υπέρ της στο δικαστήριο». Παράλληλα, ο γνωστός ποινικολόγος αποκάλυψε πως υπάρχει μήνυμα του βασικού κατηγορουμένου στη 12χρονη που γράφει «φέρε μου τα μισά χρήματα», για το οποίο η εισαγγελέας είπε πως ο κατηγορούμενος το είπε χάριν αστεϊσμού! Αναφορικά με την εισαγγελική πρόταση για τη μητέρα, δήλωσε πως υπάρχουν εισαγγελείς και μία δικαστής οι οποίοι έχουν διαφορετική άποψη. «Από την πλευρά του βασικού κατηγορουμένου πιστεύουν ότι η μητέρα δεν γνώριζε τι γίνεται με τον ίδιο» κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Επί της πρότασης της εισαγγελέως, η οποία εισηγήθηκε να απαλλαγεί ο 54χρονος ακόμα και για τον βιασμό της 12χρονης και να κηρυχθεί ένοχη η μητέρα της για μαστροπεία -και μάλιστα με την επιβαρυντική περίσταση-, αλλά και για πορνογραφία του ανήλικου παιδιού της, τοποθετήθηκε και η εκ των τριών συνηγόρων υπεράσπισης της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου. «Η εισαγγελέας δεν πρότεινε την απαλλαγή του (ενν. του Μίχου) για το αδίκημα της μαστροπείας. Πρότεινε να καταδικαστεί για διευκολύνσεις και εκτός των οίκων ανοχής. Η ποινική του μεταχείριση είναι ίδια.

Η μετατροπή από το εξέδιδε αυτός το παιδί στο διευκόλυνε είναι μια ακατανόητη πρόταση, μια απαράδεκτη πρόταση, χωρίς ειρμό και λογική. Εχουμε επιχειρήματα. Θα τα πούμε στην αγόρευσή μας. Θεωρώ ότι η πρόταση αυτή δεν θα περάσει στο σώμα των δικαστών και των ενόρκων και ότι θα υπάρξει μια δίκαιη απόφαση γι’ αυτό το παιδί που βιάστηκε και κακοποιήθηκε πολλαπλώς» τόνισε η εκ των συνηγόρων της 12χρονης και πρόσθεσε: «Κατά την άποψή μου δεν έγινε σωστή εκτίμηση των στοιχείων. Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία τα οποία θα αναλύσουμε, τα οποία οδηγούν σε εντελώς διαφορετική απόφαση από την πρόταση της κυρίας εισαγγελέως». Οπως τόνισε, το ότι ο βασικός κατηγορούμενος διέπραξε βιασμό προκύπτει από την κατάθεση του θύματος, για την οποία η εισαγγελική λειτουργός είπε ότι είναι απόλυτα ειλικρινής.

«Δεν μπορεί να υπάρχει συναίνεση ανηλίκου σε τέτοιες πράξεις. Δυστυχώς, το νομοθετικό πλαίσιο είναι κάπως διαφορετικό, γιατί όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι, που στη συνείδηση του κόσμου και της κοινής γνώμης είναι βιαστές, δεν παραπέμπονται για βιασμό, αλλά παραπέμπονται για γενετήσια πράξη με ανήλικο κάτω των 12 και των 11 επ’ αμοιβή. Για βιασμό παραπέμπεται μόνο ο βασικός κατηγορούμενος. Στον βασικό κατηγορούμενο για τον βιασμό, λοιπόν, η κυρία εισαγγελέας έκρινε ότι δεν υπήρξε βία και απειλή. Και επαναλαμβάνω ότι υπάρχει η κατάθεση του παιδιού, που είπε επακριβώς τα στοιχεία του νόμου που στοιχειοθετούν το έγκλημα του βιασμού» εξήγησε η κυρία Ταραχοπούλου.

Αναφερόμενη, τέλος, στην κατάθεση του Ηλία Μίχου, δήλωσε: «Ο βιασμός έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Εάν υπάρξει βιασμός, η μετέπειτα συναίνεση του ανηλίκου δεν παίζει καμία σημασία. Δηλαδή, αν, αφού το παιδί καθοδηγήθηκε, χειραγωγήθηκε σε “συναίνεση”, για μένα δεν ήταν συναίνεση και δεν αναιρεί το άδικο της πρώτης πράξης, που είναι ο βιασμός».


Οργή από τη γιαγιά της: «Βγάζει το τέρας έξω»

Ξέσπασε η γιαγιά του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό κατά της απρόσμενης πρότασης της εισαγγελέως, η οποία πρότεινε την απαλλαγή του 54χρονου Ηλία Μίχου από τις βαριές κατηγορίες. «Λυπάμαι πολύ για την κυρία εισαγγελέα, μας προκάλεσε πολύ πόνο, να ακυρώσει την πρόταση… Είναι δυνατόν να βγάζει το τέρας έξω και να δικάζει τη μάνα;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Τα έκανε μόνο του ένα 12χρονο παιδί; Η μάνα δεν ήξερε τίποτα. Αυτό το τέρας (ενν. Μίχο) τα έκανε. Θέλω να υπάρξει δικαιοσύνη, να μιλήσουν όλοι, να βγει η μάνα από μέσα». Τέλος, δήλωσε ακόμη μία φορά πεπεισμένη για την αθωότητα της νύφης της. «Είμαι πεθερά της και την έχω από 17 ετών στα χέρια μου. Αδύνατον να έκανε κάτι τέτοιο, μαζί τα μεγαλώναμε τα παιδιά. Η εγγονή μου είναι σε άθλια κατάσταση, φοβάμαι μην κάνει κακό στον εαυτό της», κατέληξε.


Κόντρα Φλωρίδη – Τζανακόπουλου για την κεκλεισμένων των θυρών δίκη του Μίχου

Στη Βουλή μεταφέρθηκε πολιτική ένταση με φόντο την απαλλαγή Μίχου για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη να βάλλει κατά πάντων. Απαντώντας στη σκληρή κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση, υποστήριξε πως η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι έχει διαμειφθεί.

«Το δικαστήριο αποφασίζει, όλοι εμείς αγνοούμε τι έγινε στην αίθουσα. Ο στοιχειώδης σεβασμός στη Δικαιοσύνη απαιτεί να περιμένουμε την έκδοση της δικαστικής αποφάσεως» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας μεταξύ άλλων στα σχόλια του Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι «όποιος έχει χρήματα πέφτει στα μαλακά». Κλιμακώνοντας την επίθεση, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατήγγειλε πως το 2019 η κυβέρνηση Τσίπρα είχε επιχειρήσει να μετατρέψει το αδίκημα του βιασμού από κακούργημα σε πλημμέλημα και πως μετά τις αντιδράσεις των βουλευτών και της κοινωνίας η διάταξη αποσύρθηκε.

«Χύνετε κροκοδείλια δάκρυα. Η φροντίδα σας ήταν να αθωώσετε τους βιαστές ανηλίκων» υποστήριξε ο Γιώργος Φλωρίδης, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να φωνάζει: «Ντροπή σου». «Φώναζε όσο θες! Εδώ είναι τα χαρτιά. Εδώ είναι δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που σας απέτρεψαν από το να φέρετε τη διάταξη» ανταπάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο τελευταίος ήρθε σε ευθεία ρήξη και με τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος σχολίασε: «Τέτοια Δικαιοσύνη τη βλέπει η ντροπή και ντρέπεται, αθώος ο Μίχος, ένοχη η μάνα. Αυτό λέγεται μπάζωμα, όπως έγινε και με τα Τέμπη».

«Δεν γνωρίζω εγώ προσωπικά το τι γίνεται μέσα στο δικαστήριο. Πρόκειται για το Μικτό Ορκωτό. Την πλειοψηφία την έχουν οι ένορκοι, υπάρχουν δηλαδή επτά ισότιμοι δικαστές. Δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσει, αλλά ειδικά στο δικαστήριο που συγκροτείται με αυτόν τον τρόπο χρειάζεται περισσότερος σεβασμός» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να ζητά μετ’ επιτάσεως από τον Γιώργο Φλωρίδη να απαντήσει εάν είναι ικανοποιημένος από την εισήγηση της εισαγγελέως και τον ίδιο να αρνείται να σχολιάσει μια δικαστική απόφαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος δήλωσε: «Θέλουμε να χυθεί άπλυτο φως, η Δικαιοσύνη αποφασίζει ανεξάρτητα. Περιμένουμε το κυρίαρχο δικαστήριο να εκδώσει την απόφαση για αυτήν την πράξη. Η ευθύνη της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας σε επίπεδο Ποινικού Δικαίου έχει να κάνει με τη νομοθέτηση» , προσθέτοντας μάλιστα πως εάν ο κατηγορούμενος καταδικαστεί τελικά για βιασμό ανηλίκου, θα έχει ποινή το πολύ 15 χρόνια κάθειρξη, καθώς εφαρμόζεται ο επιεικέστερος νόμος που ίσχυε από τον χρόνο εκτέλεσης της πράξης μέχρι τη στιγμή της απόφασης του δικαστηρίου.


Προκαλεί και η δικηγόρος της υπεράσπισης

Σε μια αδιανόητη δήλωση, που προκαλεί το κοινό αίσθημα, προχώρησε η δικηγόρος κάποιων εκ των 26 κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό, στον απόηχο της εισαγγελικής πρότασης που ρίχνει στα μαλακά τον βασικό κατηγορούμενο.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Open, η κυρία Πανταζή ανέφερε ότι το κοριτσάκι είχε… επιλέξει να εκδίδεται σε «άρρωστους» παιδόφιλους, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «εμπεριστατωμένη και δικαιολογημένη» την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για απαλλαγή του 54χρονου Μίχου για τρία από τα συνολικά επτά βαριά αδικήματα!

«Δυστυχώς, το κοριτσάκι είχε επιλέξει μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει» είπε αρχικά η δικηγόρος, προκαλώντας το ξέσπασμα των δημοσιογράφων της εκπομπής. «Μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία;» αναρωτήθηκε στη συνέχεια, θέλοντας να δείξει ότι δεν πτοείται από τις αντιδράσεις, για να προσθέσει με προκλητικό ύφος: «Μη βάζουμε την έλλειψη βίας σε αντιδιαστολή με τη συγκατάθεση και συναίνεση. Συναίνεση δεν μπορεί να δώσει ένα ανήλικο, αλλά υπάρχει αδίκημα. Τι σημαίνει, παραδείγματος χάριν, ότι οι εντολείς μου κατηγορούνται για συνεύρευση έναντι αμοιβής; Σημαίνει ότι δεν τη χτύπησαν, αλλά της έδωσαν χρήματα. Προκύπτει, δυστυχώς, ότι είχε επιλέξει (σ.σ.: η 12χρονη) μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει. Είναι τραγωδία για όλους μας».

Για την εισαγγελική πρόταση τόνισε: «Μπορεί να αρέσει ή να μην αρέσει, ήταν όμως εμπεριστατωμένη και δικαιολογημένη πρόταση. Δεν προκύπτει το αδίκημα της μαστροπείας ή του βιασμού, αλλά εκμετάλλευση που ήταν συναισθηματική». Οπως είπε, ακόμα, η κυρία Πανταζή, έχουν εντοπιστεί 12.500 ηλεκτρονικά πειστήρια (μηνύματα) με τον πρώτο κατηγορούμενο. «Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ούτε το αδίκημα της μαστροπείας ούτε το αδίκημα του βιασμού. Οι συνομιλίες αποδεικνύουν την πραγματική διάσταση αυτής της εκμετάλλευσης, η οποία ήταν συναισθηματική» επεσήμανε.


Λαϊκή οργή κατά της πρότασης της εισαγγελέως

Σφοδρές αντιδράσεις στην κοινωνία έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας Ελένης Νικολού να αθωωθεί ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, με αρκετούς συμπολίτες μας να μιλούν για «ξέπλυμα του παιδοβιαστή» και για Δικαιοσύνη που «απουσιάζει». Στο πλαίσιο των αντιδράσεων, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος από την «Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη», με το σύνθημα «Καμία αθώωση – καμία συγκάλυψη στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιαστών».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που διακινήθηκε στα social media: «Μετά τη ζοφερή πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας Ελένης Νικολού, που επιρρίπτει ευθύνες ακόμα και στη 12χρονη επιζώσα, καθώς και στη μητέρα της, και όχι στον βιαστή και μαστροπό Ηλία Μίχο, καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία», ενώ παρόμοια καλέσματα απεύθυναν και άλλες συλλογικότητες σε αρκετές πόλεις της χώρας. Μάλιστα, αντίστοιχο κάλεσμα απηύθυνε και η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, καλώντας σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, με το κάλεσμα να αναφέρει ότι «το κράτος συγκαλύπτει πλέον και ξεκάθαρα μαστροπούς και βιαστές με την πρόταση εισαγγελέα».

Στο άκουσμα της πρότασης της εισαγγελέως περί απαλλαγής του Ηλία Μίχου για την απαλλαγή του από τα εγκλήματα του βιασμού και της μαστροπείας λόγω αμφιβολιών, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στα Σεπόλια το απόγευμα της Τετάρτης, με διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα, όπως: «Πρώτα μας λέτε “σπάστε τη σιωπή” και μετά ξεπλένετε τον κάθε βιαστή» και «Σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές, οι εισαγγελείς ξεπλένουν μαφιόζους βιαστές». Στην περιοχή υπήρξε παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ οι συγκεντρωμένοι, περνώντας έξω από το κατάστημα που διατηρούσε ο κατηγορούμενος, πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στα κατεβασμένα ρολά της επιχείρησης.

Τέλος, «φωτιά» πήραν τα social media από τη δίκαιη λαϊκή οργή, με χρήστες να γράφουν στο Χ αναρτήσεις όπως: «Τι ντροπή είναι αυτή; Δεν έχετε παιδιά; Σήμερα είναι μία μέρα που θέλεις να σηκωθείς και να φύγεις για πάντα από τη χώρα», «Να ξέρουμε πως ό,τι λένε σήμερα “Δικαιοσύνη” είναι οργανωμένη αδικία», «Ζω στη χώρα που ο Μίχος έχει πει στο δικαστήριο επί λέξει: “Ημουν ερωτευμένος με τη 12χρονη, συνευρέθηκα μαζί της τέσσερις φορές”, και η εισαγγελέας προτείνει την αθώωσή του επειδή έχει κάποιες αμφιβολίες. ΝΤΡΟΠΗ!» και «Η Δικαιοσύνη σήμερα στέλνει ένα σήμα στα θύματα, τους λέει “μην τολμήσετε να μιλήσετε”. Οπως πολλά πράγματα σε αυτή τη χώρα, η Δικαιοσύνη σαπίζει».

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα