Απόπειρα εξαπάτησης από γιατρό «μαϊμού»

Άγνωστος στον Βόλο επικοινώνησε τηλεφωνικά με μητέρα, επικαλέστηκε τροχαίο του παιδιού της και προσπάθησε να της αποσπάσει χρήματα

Την επιστήμη σε άλλο… επίπεδο έχουν φτάσει οι δήθεν γιατροί που επικοινωνούν τηλεφωνικά με ανυποψίαστα θύματα και με το πρόσχημα του τροχαίου συγγενικού τους προσώπου καταφέρνουν να αποσπούν τεράστια χρηματικά ποσά και στη συνέχεια γίνονται καπνός.

Οι απατεώνες στην πλειονότητά τους μιλούν σπαστά ελληνικά και ζητούν χιλιάδες ευρώ. Παρά το γεγονός πως αυτά τα δύο… δείγματα «φωνάζουν» πως πρόκειται για κομπίνα, πολλοί είναι εκείνοι που πέφτουν στην παγίδα και βλέπουν τις οικονομίες μιας ζωής να κάνουν φτερά από τη μια στιγμή στην άλλη. Το τελευταίο περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στον Βόλο.

«Αν δεν εγχειρήσω το κόρη σου σε μία ώρα, θα πάθει γάγγραινα. Θα βγάλω τις χρυσές λάμες και τις χρυσές βίδες από έναν ασθενή που είναι σε κώμα και θα τις βάλω στο κόρη σου» είπε με σπαστά ελληνικά άγνωστος απατεώνας που επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία γυναίκα και προσπάθησε να την πείσει πως η κόρη της είχε πέσει θύμα τροχαίου και τραυματίστηκε σοβαρά. Παράλληλα, μία γυναίκα με σπαστά -επίσης- ελληνικά έκλαιγε στο τηλέφωνο, υποδυόμενη την κόρη της γυναίκας.

Παράλληλα, ο «γιατρός», που συστήθηκε ως «Δημήτρης Σταματόπουλος», εξηγούσε παραθέτοντας τις… επιστημονικές του γνώσεις, σε σπαστά ελληνικά, πως θα οδηγήσει πρώτα τον ετοιμοθάνατο ασθενή του σε τόπο ανανήψεως μία ώρα γρηγορότερα, ώστε να σώσει το πόδι της κόρη της, που ήταν σπασμένο σε τρία σημεία κάτω από το γόνατο. Ωστόσο, η γυναίκα κατάλαβε αμέσως πως πρόκειται για απάτη και ξέσπασε σε γέλια με το παραλήρημα του… γιατρού και της υποτιθέμενης κόρης της, που μέσα στον πόνο της ζητούσε να μάθει πόσα χρήματα είχε η γυναίκα στο σπίτι.

Οταν το «θύμα» απάντησε πως στο σπίτι είχε 5.000 ευρώ, ο… γιατρός τής δήλωσε πως δεν πρέπει να μιλήσει σε κανέναν γιατί θα χάσει τη δουλειά του, δεδομένου ότι θα έπρεπε να πάρει χρυσά καρφιά από άλλον ασθενή. Ο «επαγγελματίας» χρειαζόταν τα χρήματα ως… προκαταβολή γιατί ναι μεν θα έπαιρνε τα χρυσά καρφιά από τον ασθενή σε κώμα, όμως έπρεπε να «παραγγείλει» άλλα από την… Ελβετία για να ξαναβάλει στον ασθενή χωρίς να το καταλάβουν οι συγγενείς του.

«Η κόρη σου θα αυτοκτονήσει, δεν προλαβαίνω, πρέπει να ξεκινήσω την εγχείρηση. Δίνω τον λόγο μου τον αντρικό, η κόρη σου είναι σε καλά χέρια» είπε στη μάνα ο γιατρός και ζήτησε το κινητό τηλέφωνό της για να βρεθούν και να του δώσει τα χρήματα. Οταν όμως εκείνη του απάντησε πως δεν έχει κινητό, αλλά μόνο ο σύζυγός της, ο γιατρός εξοργίστηκε και την αποκάλεσε «ψεύτρα». «Κάνεις μαμουνιές, κυρία, και θα το πληρώσεις» ήταν η απάντησή του, όμως τελικά αποκαλύφθηκε η κομπίνα και έγινε καπνός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα