Θρίλερ με τα 11 λεπτά σιγής πριν από την τραγωδία στα Τέμπη

Νέα μήνυση από την κόρη του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας για τις «χαμένες» συνομιλίες του με τον μοιραίο σταθμάρχη λίγο πριν από τη σύγκρουση των τρένων

Νέο θρίλερ με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του μοιραίου σταθμάρχη με τον μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας ανακύπτει, καθώς φαίνεται πως έχουν… κάνει φτερά οι μεταξύ τους επικοινωνίες επί 11 λεπτά, λίγο πριν από τη μοιραία σύγκρουση των τρένων που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους.

Η κόρη του νεκρού μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας Γιώργου Κουτσούμπα καταγγέλλει πως ο πατέρας της «κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και περίμενε οδηγίες», αλλά είναι εξαφανισμένες οι συνομιλίες του με τον σταθμάρχη για διάστημα 11 λεπτών. Αυτό καταγγέλλεται στη συμπληρωματική μήνυση που έχουν καταθέσει οι συγγενείς του μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν 11 βουβά λεπτά στις επικοινωνίες του σταθμάρχη και του μηχανοδηγού πριν από τη σύγκρουση, σε διάστημα κατά το οποίο το τρένο ήταν ακινητοποιημένο.

«Ημασταν σίγουροι από την αρχή ότι ο μπαμπάς μας έπραξε ως όφειλε, δηλαδή ότι σταμάτησε την αμαξοστοιχία για να πάρει επιβεβαίωση από τον σταθμάρχη, κάτι που πλέον αποδεικνύεται μέσω της δικογραφίας. Το μόνο που μένει είναι να βρεθεί το 11λεπτο που λείπει από τις δικογραφίες» δήλωσε στο Open η κόρη του μηχανοδηγού.

Την καταγγελία της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού επιβεβαιώνουν επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας σε δική τους μήνυση. «Λίγη ώρα μετά τη στάση στη Λάρισα, το τρένο σταμάτησε και πάλι, ακινητοποιήθηκε για κάποια λεπτά, χωρίς να υπάρχει στάση σε κάποιον σταθμό. Κοιτάξαμε έξω, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι συμβαίνει, αλλά δεν βλέπαμε τίποτα, παρά μόνο βαθύ σκοτάδι. Ο κόσμος στο βαγόνι άρχισε να ανησυχεί και να προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει. Ενιωσα ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, φοβήθηκα, αλλά δεν είπα τίποτα, μη θέλοντας να αναστατώσω τις φίλες μου. Υστερα από λίγο ξεκινήσαμε πάλι» αναφέρει η επιβάτιδα Ευλαμπία Τζικοπούλου.

«Μετά τη Λάρισα το τρένο έκανε μία ακόμα στάση, όχι σε σταθμό, και όταν ξεκίνησε έκαναν ανακοίνωση με τις ώρες άφιξης σε κάθε επόμενο σταθμό» συμπληρώνει ο συνεπιβάτης Κωνσταντίνος Τοπουζίδης. Ακόμα μία επιβάτιδα, η Πολυξένη Τζικοπούλου, προσθέτει: «Λίγη ώρα αφότου ξεκινήσαμε από τη Λάρισα το τρένο σταμάτησε για κάποια λεπτά, χωρίς να υπάρχει στάση σ’ εκείνο το σημείο. Κοιταχτήκαμε και απορήσαμε, γιατί δεν καταλαβαίναμε τι γινόταν, αλλά ύστερα από λίγο ξεκινήσαμε ξανά».

Σε αυτές τις μαρτυρίες βασίζεται η μήνυση της οικογένειας του έμπειρου μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας, καταγγέλλοντας αλλοίωση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων. Οι συγγενείς του μηχανοδηγού Γιώργου Κουτσούμπα τονίζουν ότι όχι μόνο είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά πριν από τη μοιραία σύγκρουση, αλλά είχε ακινητοποιήσει το τρένο στη μέση του πουθενά για να λάβει νέες οδηγίες από τον σταθμάρχη.

Ομως, αυτές οι συνομιλίες έχουν εξαφανιστεί και δεν έχουν προσκομιστεί στον εφέτη ανακριτή Λάρισας, που διενεργεί την ανάκριση για τις συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη. «Είναι εκείνο το χρονικό σημείο όπου έχουμε αποδείξεις ότι σταμάτησε η αμαξοστοιχία, το οποίο ταυτίζεται με μία ανεξήγητη σιωπή στα ηχητικά 11 λεπτών» σημειώνει ο δικηγόρος της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού, Βασίλης Ζησιμάτος.

Οι συνομιλίες που φαίνεται πως «έκαναν φτερά» έρχονται να προστεθούν στο μοντάζ συνομιλιών του μοιραίου σταθμάρχη που δημοσιοποιήθηκε σε μέσα ενημέρωσης, σε μια προσπάθεια να στηριχτεί το αφήγημα του… ανθρώπινου λάθους. Μπορεί ο μοιραίος σταθμάρχης να ήταν άπειρος, αλλά ο μηχανοδηγός ήταν έμπειρος και φαίνεται πως αντέδρασε εγκαίρως. Ωστόσο, κάποιοι φαίνεται πως τον οδήγησαν στον θάνατο και εξαφάνισαν τα ίχνη τους…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα