Στο Σύνταγμα βρίσκονται τα τρακτέρ
Συνολικά 70 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα κατέφθασαν στο Σύνταγμα, συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη συγκέντρωση αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων από ολόκληρη τη χώρα, που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Επιτροπή των Μπλόκων, μπροστά από τη Βουλή.
Σύμφωνα με το σχέδιο, τα τρακτέρ σκοπεύουν να παραμείνουν σταθμευμένα στην πλατεία καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και να αποχωρήσουν οργανωμένα το μεσημέρι του Σαββάτου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τονίστηκε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί καμία συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Τσιάρα.
Εξάλλου, συμμετέχουν και περίπου 200 αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από τα Χανιά, οι οποίοι αναχώρησαν χθες για τον Πειραιά και έφτασαν σήμερα, λίγο μετά τις 6:00 το πρωί.
Τα βασικά αιτήματα των διαμαρτυρόμενων αγροτών εστιάζουν στο υψηλό κόστος παραγωγής, στις εγγυημένες τιμές των προϊόντων, στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και στην καταβολή αποζημιώσεων στο 100%.
Οι ίδιοι σημειώνουν ότι τα ζητήματα αυτά είχαν τεθεί και σε προηγούμενες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια εξέλιξη που να τους ικανοποιεί.


