Μια εικόνα που προκαλεί αίσθηση και έντονο προβληματισμό αντικρίζουν πλέον οι κάτοικοι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στον Κορυδαλλό. Ο εφημέριος του ομώνυμου Ιερού Ναού, απηυδισμένος από το θράσος των διαρρηκτών, αποφάσισε να «οχυρώσει» την εκκλησία τοποθετώντας μεταλλικά ρολά ασφαλείας.
Η πρωτοφανής αυτή κίνηση ήταν μονόδρομος για την προστασία του ναού, καθώς οι δράστες στο παρελθόν δεν πτοήθηκαν ούτε από τον συναγερμό. Το περιστατικό που ξεχείλισε το ποτήρι συνέβη πέρυσι, όταν διαρρήκτες χρησιμοποίησαν τροχό για να κόψουν την πόρτα και τη σιδεριά, αφαιρώντας πολύτιμα τάματα από την εικόνα της Παναγίας.
Ο ιερέας του ναού, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Αναγκαστήκαμε να βάλουμε ρολά μετά από μία διάρρηξη που είχαμε πέρυσι τον Μάρτιο. Οι ληστές μάλιστα χρησιμοποίησαν τροχό για να κόψουν τα προστατευτικά σίδερα του ναού. Μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν τάματα από την εικόνα της Παναγίας. Επειδή έχουν ληστέψει και άλλους ναούς στην περιοχή, τόσο στον Κορυδαλλό αλλά και στο Κερατσίνι, κρίναμε πως αυτή είναι η μόνη λύση, αφού ο ναός είχε και συναγερμό όταν έγινε η διάρρηξη. Τα ρολά κλείνουν μόνο το βράδυ και ανοίγουν πάλι το πρωί στις 7:00, δεν φαίνονται δηλαδή κατά τη διάρκεια της μέρας. Μάθαμε ότι τον περασμένο Μάιο συνέλαβαν έναν 30χρονο που έκλεβε τάματα και χρυσαφικά από ναούς στον Κορυδαλλό, αλλά δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την αστυνομία ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που έκλεψε και τον δικό μας ναό».


