Η προπαγάνδα των Τούρκων

Ο Ερντογάν και οι αυλικοί του στο τουρκικό υπουργικό συμβούλιο φωνάζουν μήπως και πείσουν κάποιους αφελείς, λιπόψυχους, ανιστόρητους και αδαείς ότι η εναντίωση στην Ελλάδα είναι «παιχνιδάκι». Εδώ και μήνες ακούμε για «ριξίματα στη θάλασσα», για το 1922, για «κατακτήσεις» ελληνικών εδαφών και για «οδυνηρές εμπειρίες» που θα έχει όποιος αναμετρηθεί στρατιωτικά με την Τουρκία.

Η αλήθεια, φυσικά, δεν έχει καμία σχέση με τα τουρκικά προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα. Η Ελλάδα υπέστη ήττες από την Τουρκία μόνο όταν υπήρχε εσωτερικός διχασμός και ταυτόχρονα στρέφονταν εναντίον της οι Μεγάλες Δυνάμεις. Μόνο όταν όλα πάνε στραβά έχει η Τουρκία πιθανότητες να καταφέρει νίκες σε βάρος της χώρας μας.

Η Ελλάδα μας, η υποτιθέμενα «μικρή» και «ανίσχυρη», είναι το εθνικό και ιστορικό σύνολο που έχει γκρεμίσει τους αιματοβαμμένους θρόνους των σουλτάνων και σταδιακά στέλνει τους Ασιάτες εισβολείς στην ιστορική κοιτίδα τους.

Το κακό με τις υλακές των Τούρκων είναι πως μένουν αναπάντητες από την ελληνική πολιτική ηγεσία, η οποία δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για τα μικροκομματικά προπαγανδιστικά κολπάκια και να αδιαφορεί για το μείζον: το ηθικό των Ελλήνων. Το κοινό στην πατρίδα μας, παρακολουθώντας τις ψοφοδεείς αντιδράσεις ή και αισθανόμενο τη μη αντίδραση στις ανοησίες των Τούρκων, μπορεί να σχηματίσει την εσφαλμένη εντύπωση ότι δικαιολογείται η φοβική αντιμετώπιση των προκλήσεών τους.

Τούτο μπορεί να οδηγήσει σε μια στάση του τύπου «αφού είναι τόσο ισχυροί οι Τούρκοι, ας δώσουμε κάτι για να αποφύγουμε τα χειρότερα». Και οι Δυτικοί, βλέποντας την ελληνική στάση, μπορεί να προσαρμόζουν τις αποφάσεις τους προς μία πιο φιλοτουρκική κατεύθυνση.

Απάντηση στα παραπάνω είναι τα γεγονότα: ο τουρκικός στρατός δυσκολεύεται να καταφέρει έστω μία σαφή νίκη εναντίον μπουλουκιών ατάκτων που καλείται να πολεμήσει (βλ. Κουρδιστάν, Λιβύη, Συρία κ.ά.). Οταν οι Τούρκοι βρεθούν αντιμέτωποι με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και υποχρεωθούν να αντεπεξέλθουν και σε όσα αναμένουν (αλλά και σε μερικές «εκπλήξεις» που θα βρεθούν στον δρόμο τους), άπαντες θα διαπιστώσουν πόσο εκτός πραγματικότητας είναι οι πομφόλυγες του Ερντογάν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα