Τριτοκοσμικό τοπίο στα ελληνικά ΜΜΕ

Η Ελλάδα, και την εποχή της κυριαρχίας του συστήματος Μητσοτάκη, εμφανίζει τα χαρακτηριστικά μιας τυπικής μπανανίας – και μάλιστα τον τελευταίο καιρό τούτα τα χαρακτηριστικά έχουν γίνει εντονότερα.

Ο πυρήνας του τριτοκοσμισμού είναι η εμπεδωμένη πεποίθηση στη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων ότι στην πατρίδα μας δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν το δίκιο τους, επειδή όλοι οι θεσμοί και οι λειτουργίες του κράτους και της κοινωνίας έχουν σαρωθεί από την οικογενειοκρατία, την αναξιοκρατία, τη διαφθορά και την ιδιοτέλεια της αποκαλούμενης «ελίτ».

Βασική προϋπόθεση για να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα η νοσηρότητα του συλλογικού βίου είναι η εναρμόνιση των ΜΜΕ με την τριτοκοσμική κουλτούρα. Τα ΜΜΕ πρέπει να συμπεριφέρονται σαν προπαγανδιστικοί βραχίονες των… καρτέλ του χρήματος και της εξουσίας. Πρέπει να είναι φιμωμένα, να παραπληροφορούν, να τονίζουν ασήμαντες πτυχές της επικαιρότητας και να σιωπούν για τις σημαντικές (όταν αυτές δεν ευνοούν τους κρατούντες), καθώς και να αντιμετωπίζουν τους δημοσιογράφους σαν οπλίτες στρατιάς συμφερόντων όχι ως ελεύθερους ανθρώπους, που έχουν το ιερό καθήκον της ενημέρωσης του κοινού.

Το πιο πρόσφατο γεγονός που επιβεβαιώνει τα προαναφερθέντα είναι η εξώθηση σε παραίτηση της διευθύντριας σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» Δήμητρας Κρουστάλλη. Η δημοσιογράφος έκανε την… αποκοτιά να αποκαλύψει το σύστημα «διπλών βιβλίων» του ΕΟΔΥ στην καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού και συνέβαλε έτσι στην αναίρεση όλων των προπαγανδιστικών αφηγημάτων για τις «επιτυχίες» της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αποτέλεσμα της ενσυνείδητης άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος από την πλευρά της Δήμητρας Κρουστάλλη ήταν να παρέμβει το Μέγαρο Μαξίμου στην εφημερίδα για να τη φιμώσει! Αυτό το αποκάλυψε η ίδια η κυρία Κρουστάλλη σε ανάρτησή της στο facebook. Μεταξύ άλλων, έγραψε: «Ασκήθηκε ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή μετατράπηκε σε εσωτερική ένταση και με έφερε ενώπιον του διλήμματος: προσωπικός και επαγγελματικός ευτελισμός ή παραίτηση».

Η παραίτηση της δημοσιογράφου και οι βαρύτατες καταγγελίες που έκανε υποχρεώνουν τους Ελληνες να σκεφτούν πόσο επιβλαβή και ανάξια για το έθνος μας είναι όλα τούτα. Χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πορείας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα