Οικτρή αποτυχία με τον κορονοϊό!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατρέψει τη ζωή στην Ελλάδα σε καθαρό εφιάλτη και καταγράφει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Σύμφωνα με το Covid Resilience του Bloomberg, κατατάσσεται στις χειρότερες χώρες όπου μπορεί κάποιος να ζήσει εν μέσω κορονοϊού! Οι χώρες που συγκαταλέγονται στις ασφαλέστερες είναι η Νέα Ζηλανδία και η Ταϊβάν, ενώ ακολουθούν Αυστραλία, Νορβηγία, Σιγκαπούρη, Φινλανδία και Ιαπωνία.

Από τις 53 χώρες, οι «επιδόσεις» των οποίων μετρήθηκαν από το Bloomberg, η Ελλάδα στη συνολική κατάταξη βρίσκεται στην 50ή θέση! Η θνησιμότητα στην πατρίδα μας είναι μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες και, επίσης, η αυστηρότητα των περιορισμών είναι η μεγαλύτερη όλων!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη νόμισε ότι η οικτρή αποτυχία της στην αντιμετώπιση της πανδημίας θα περνούσε… απαρατήρητη, επειδή μοίρασε μερικά εκατομμύρια ευρώ στα ντόπια ΜΜΕ με την περιβόητη «λίστα Πέτσα». Κι όμως το πρόσεξε ένα διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, όπως το Bloomberg. Τα εκατομμύρια της «λίστας Πέτσα» εξαγόρασαν μερικά (πρόθυμα να εξαγοραστούν) ΜΜΕ, τα οποία αποφεύγουν να δημοσιοποιήσουν τα δεδομένα της προαναφερθείσας έρευνας του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Επίσης, η κυβέρνηση υλοποίησε ένα πρωτόγονο και αφόρητα αυταρχικό και αντιδημοκρατικό σύστημα επιβολής πάσης φύσεως περιορισμών, τα οποία παραπέμπουν σε αφροασιατική τυραννία και όχι σε δημοκρατικό καθεστώς, νομίζοντας ότι έτσι θα αντιμετωπίσει την ίδια την πανδημία. Και εκεί απέτυχε. Οι αριθμοί των θανάτων είναι αποκαλυπτικοί.

Οι αριθμοί, που και σε αυτή την περίπτωση λένε την αλήθεια, δείχνουν κάτι το οποίο είναι ήδη γνωστό: ο αυταρχισμός, η καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών, η εξαγορά της σιωπής των ΜΜΕ, η μεροληπτική εφαρμογή των νόμων, οι εξουσιαστικές κουτοπονηριές και η κούφια συνθηματολογία δεν αρκούν στην πολιτική. Χρειάζεται καταρτισμένο πολιτικό προσωπικό, με γνώση των προβλημάτων, σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών και των δικαιωμάτων των πολιτών, που θα λάβει ψύχραιμα τις ορθές αποφάσεις για κάθε κρίση που ενσκήπτει.

Η κυβέρνηση, αντί να αντιδράσει ορθά, λειτούργησε τριτοκοσμικά και είναι πλέον διεθνώς δακτυλοδεικτούμενη για την αποτυχία της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα