Η καραντίνα που σκοτώνει

Μια δράκα εμμονικών και εμφανώς διαταραγμένων ηγετίσκων, που, δυστυχώς για όλους μας, αποφασίζουν για τις εξελίξεις, προκάλεσαν παγκόσμια κατάθλιψη και τρέλαναν την ανθρωπότητα για να μη νοσήσει από κορονοϊό!

Αυτό δεν είναι υποψία αλλά συμπέρασμα, το οποίο προκύπτει από στοιχεία έρευνας που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής και της Πρυτανείας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ψυχιατρική Εταιρία, από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021, και βασίστηκε σε απαντήσεις περίπου 55.589 ατόμων από 40 χώρες.

Σε αυτή την έρευνα, μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι «τον τελευταίο χρόνο διαγνώστηκε με κλινική κατάθλιψη περίπου το 18% των πολιτών παγκοσμίως. Το ποσοστό έφτασε στο 30% στα άτομα που είχαν ήδη προβλήματα ψυχικής υγείας. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα άτομα εμφάνισαν αρκετά υψηλά ποσοστά αυτοκτονικών σκέψεων, που έφτασαν σχεδόν το 15%.

Παράλληλα, περίπου το 18% εμφάνισε σοβαρότατο στρες. Σύμφωνα με την έρευνα, η πανδημία έπληξε τη γενική ποιότητα ζωής ολόκληρου του πληθυσμού, δηλαδή τις συνήθειες στον ύπνο και στο φαγητό, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στις ενδοοικογενειακές σχέσεις».

Ίσως τα ποσοστά προσβολής από ψυχικές νόσους που αναφέρονται σε αυτή την έρευνα να είναι χαμηλότερα από τα πραγματικά. Όλοι γνωρίζουμε στη γειτονιά, στην οικογένεια, στον επαγγελματικό και κοινωνικό περίγυρό μας πρόσωπα που ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα όχι από την ίδια την πανδημία αλλά από τα εξωφρενικά περιοριστικά μέτρα που αποφάσισαν η κυβέρνηση και η ομάδα των πρόθυμων «ειδικών» για να μας… προστατεύσουν από τον κορονοϊό.

Η «δημοκρατία» είχε επισημάνει αυτόν τον κίνδυνο από την αρχή αυτής της τρομερής περιπέτειας που πέρασε και συνεχίζει να περνά η χώρα. Όμως η αλαζονεία της εξουσίας, η αποξένωση των κυβερνώντων από την κοινωνία και τις λαϊκές ανάγκες και η απόσταση των καραντινομανών από την πραγματικότητα προκάλεσαν μια σειρά από μεγάλα προβλήματα στην οικονομική και την ψυχολογική κατάσταση των πολιτών.

Το «φάρμακο» σκοτώνει τον ασθενή πολύ πιο γρήγορα και οδυνηρά από την ίδια την αρρώστια!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα