Όχι άλλο κάρβουνο, κύριε Πρωθυπουργέ!

Η ζωή των παιδιών μας είναι πολύ σημαντική για το μέλλον αυτής της χώρας. Είναι πολύ σημαντική και δεν μπαίνει στο ζύγι με οποιαδήποτε οικονομική ανάπτυξη. Η Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος μιας τρομακτικής οικολογικής καταστροφής, που οι συνέπειές της μαυρίζουν ήδη τις ζωές μας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να δει τα καμένα δάση ως ευκαιρία για οικονομικό κέρδος. Κανείς δεν μπορεί να θριαμβολογεί για το γεγονός ότι, ευτυχώς, σώθηκαν ανθρώπινες ζωές, όταν έχουν καεί περισσότερα από 1.000.000 στρέμματα δάσους. Όχι άλλο κάρβουνο και κοροϊδία, κύριε πρωθυπουργέ! Όχι άλλο κάρβουνο στο μέλλον των παιδιών μας.

Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού διεξήχθη την ώρα που οι βοριάδες έφερναν τη στάχτη από την κατεστραμμένη βόρεια Εύβοια μέχρι την είσοδο της Γενικής Γραμματείας Τύπου. Η μυρωδιά της απόγνωσης των κατοίκων, που έχασαν τις περιουσίες τους και στις ανάσες τους, δεν πάγωσε το χαμόγελο του πρωθυπουργού. Οι αναζωπυρώσεις των πυρκαγιών στα δάση δεν τον εμπόδισαν να σηκώσει το δάχτυλο και να διχάσει για μια ακόμη φορά τον ελληνικό λαό.

«Δεν χρειάζεται να καούν τα δάση για να φτιαχτούν ανεμογεννήτριες – μπορούμε να τις φτιάξουμε και μέσα στα δάση. Αυτή η δαιμονοποίηση των ανεμογεννητριών βρίσκεται απέναντί μας. Οι ανεμογεννήτριες δεν είναι εχθροί, είναι σύμμαχοι» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναλογιζόμενος οικονομικά οφέλη μέσα στα αποκαΐδια. «Oι αντιεμβολιαστές υιοθέτησαν αυτές τις θεωρίες» κατηγόρησε ο πρωθυπουργός όσους δεν ακολουθούν τη δική του λογική. Όχι άλλο κάρβουνο και κοροϊδία, κύριε πρωθυπουργέ! Όχι άλλο κάρβουνο στο μέλλον των παιδιών μας.

Η ομολογία, από έναν πρωθυπουργό, ότι η συντεταγμένη Πολιτεία δεν μπορεί να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον, γιατί η προστασία των δασών είναι δημόσιο συμφέρον, σοκάρει. «Δεν θα μπορούσε κανείς να απαιτήσει από μια κυβέρνηση να αντιμετωπίσει όλα τα δάση με την ίδια συστηματικότητα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια προχώρησε στην ανακοίνωση του σχεδίου του για την επόμενη ημέρα των καμένων περιοχών και υποσχέθηκε ότι όλη η οικονομική διαχείριση θα περάσει από το γραφείο του. Όχι άλλο κάρβουνο και κοροϊδία, κύριε πρωθυπουργέ! Όχι άλλο κάρβουνο στο μέλλον των παιδιών μας.

Η φύση δεν ξεχωρίζει τα δάση σε σημαντικά και ασήμαντα. Δεν ξεχωρίζει σε σημαντικά και ασήμαντα τα δέντρα που ανανεώνουν το οξυγόνο και προσφέρουν ζωή. Τι γνωρίζει η φύση; «Δεν έχουν όλα τα δάση την ίδια οικολογική σημασία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προσπάθειά του να πείσει ότι όλα έγιναν καταπώς έπρεπε από τον ίδιο και τους υπουργούς του. Όχι άλλο κάρβουνο και κοροϊδία, κύριε πρωθυπουργέ! Όχι άλλο μαύρο στις ζωές των παιδιών μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα