Πτώση στην άβυσσο της διαστροφής

Είναι ανατριχιαστική η υπόθεση με τον 37χρονο ιερέα, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, που κατηγορείται για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή. Οι λεπτομέρειες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας προκαλούν αναγούλα. Ανθρωπος της Εκκλησίας κατηγορείται ότι εκμεταλλεύτηκε το σχήμα του, την ηλικία και την αδυναμία των προσώπων που τον πλησίαζαν για να λάβουν πνευματική καθοδήγηση, για να ικανοποιήσει πάνω τους τις ανώμαλες ορέξεις του.

Ευτυχώς, αυτές οι πράξεις δεν έμειναν στο σκοτάδι. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ένα θύμα του ιερέα βρήκε τα αποθέματα θάρρους που απαιτούνταν ώστε να κάνει τις δέουσες καταγγελίες στις Αρχές. Για αρχή, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, αυτός ο ιερέας τέθηκε σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της Ποινικής και Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης. Η συνέχεια στη δική του υπόθεση θα δοθεί στα ακροατήρια, ενώ είναι αναμενόμενο ότι και τα ΜΜΕ θα κάνουν εκτενή κάλυψη και σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες της νεαρής κοπέλας, που μαρτύρησε όταν ήταν ανήλικη στα χέρια του, αλλά και σε τυχόν άλλες.

Το κοινωνικό ζήτημα που εγείρεται, ωστόσο, δεν είναι μόνο η καταγγελλόμενη εγκληματική δράση του ιερέα αλλά το βάθος στο οποίο έχει φτάσει η σήψη. Σε καθημερινή βάση οι Ελληνες γίνονται δέκτες αρνητικών μηνυμάτων για την κατάσταση της χώρας. Η επικαιρότητα βρίθει ειδήσεων για φόνους, βιασμούς, παιδεραστίες, εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών, εξαγορά συνειδήσεων, σωματεμπορία κι ένα σωρό άλλα κακουργήματα. Είναι τέτοια η συνολική πτώση του ηθικού επιπέδου ώστε ακόμα κι αυτές οι ειδήσεις δεν κάνουν τόσο μεγάλη αίσθηση – τουλάχιστον όση αντιστοιχεί στην κοινωνική απαξία την οποία θα έπρεπε να προκαλούν οι προαναφερθείσες πράξεις και συμπεριφορές.

Η κοινωνία έχει αφεθεί στη μοίρα της. Τα ήθη πραγματοποιούν μια ελεύθερη πτώση στην άβυσσο του υλισμού και της διαστροφής. Για αυτό φέρουν ευθύνη και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία αλλά και οι πνευματικοί ταγοί της χώρας. Χρειάζεται επειγόντως μια αλλαγή πορείας!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα