Η κυβέρνηση στο έλεος του… Μένιου Φουρθιώτη

Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάται η επικινδυνότητα προσώπων και καταστάσεων, τα οποία στην πλειονότητα της κοινωνίας μπορεί να φαντάζουν κωμικά, γραφικά, γελοία, οπερετικά. Αυτό το διαπιστώνει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπόθεση της υπόδικης τηλεπερσόνας που ονομάζεται Μένιος Φουρθιώτης.

Το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση, ευρισκόμενη σε πρόδηλη αμηχανία -κυρίως όσον αφορά τις αποδεδειγμένες επαφές του Μένιου Φουρθιώτη με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη-, προσπαθούσε να αποφύγει να πάρει σαφή θέση για την όζουσα υπόθεση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον περίμενε να περάσει ο χρόνος και το θέμα να λησμονηθεί. Ο πρωθυπουργός έσφαλε. Ο τηλεπαρουσιαστής, πιθανότατα επειδή δεν ικανοποιούνται κάποια από τα… αιτήματά του, υποβάλλει την κυβέρνηση στο μαρτύριο της σταγόνας, αποκαλύπτοντας κάθε τόσο τμήματα ηλεκτρονικών μηνυμάτων, τα οποία αντήλλασσε με υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Τώρα έχει εξαγγείλει πως θα αποκαλύψει επαφές που είχε με στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές της Ν.Δ., όπως ο Κώστας Σκρέκας, η Σοφία Βούλτεψη, ο Νότης Μηταράκης, ο Κώστας Κυρανάκης και ο Κώστας Καραγκούνης.

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και καμιά δύναμη δεν φαντάζει ικανή να τον ξανακλείσει. Η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί ότι είχαν αναπτυχθεί στενές σχέσεις μεταξύ στελεχών και βουλευτών του συστήματος Μητσοτάκη, καθώς και υπουργών με τον Μένιο Φουρθιώτη.

Επειδή η φημολογία που έχει αναπτυχθεί είναι έντονη, αλλά και εκ των πραγμάτων αναμενόμενη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να παραδεχθεί την αλήθεια και να εξηγήσει στον ελληνικό λαό και στις Αρχές ποιες ακριβώς ήταν αυτές οι σχέσεις των ανθρώπων του με τον υπόδικο τηλεπαρουσιαστή.

Μια κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί ευρισκόμενη υπό ομηρία. Αυτό αδικεί πρώτα και κύρια την πατρίδα και τους πολίτες, και δευτερευόντως τους αμέτοχους των σκοτεινών δοσοληψιών, οι οποίοι σπιλώνονται άδικα.

Είναι ανάγκη να ξεκαθαριστεί το τοπίο, να αποκαλυφθούν οι πολιτικοί που είχαν αναπτύξει διάφορες… σχέσεις με τον Φουρθιώτη και να απομακρυνθούν άμεσα από τις θέσεις ευθύνης που έχουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα