Η προπαγάνδα της εξαθλίωσης

Το μέτρο της πτώσης της πολιτικής ποιότητας και της κατάντιας του δημόσιου λόγου της κυβέρνησης το δίνει ο πρώην πωλητής νανογιλέκων και νυν υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Προκαλώντας μία επιπλέον φορά το δημόσιο αίσθημα, ο κ. Γεωργιάδης σε ομιλία του στη Βουλή όχι μόνο αρνήθηκε ότι υπάρχουν δράματα από τη φτώχεια και την εξαθλίωση που προκαλεί η ακρίβεια στην Ελλάδα, αλλά είπε με οργίλο ύφος ότι αποτελεί ύβρη να το ισχυριστεί κάποιος! Παραβιάζοντας κάθε νόμο της λογικής και αντιστοιχώντας διαφορετικές συνθήκες σε διαφορετικές χώρες, είπε: «Θέλω να είμαι και ειλικρινής εδώ, μπροστά στο δράμα που περνάει ο ουκρανικός λαός, τις βόμβες που πέφτουν στα κεφάλια τους, τους νεκρούς που έχουν, τα μαιευτήρια που καίγονται, να μιλάμε εδώ εμείς για τα δικά μας δράματα το θεωρώ και λίγο ύβρη».

Δηλαδή, αφού έχει πόλεμο η Ουκρανία, δεν έχει δικαίωμα ο Ελληνας που δεν έχει χρήματα να ταΐσει τα παιδιά του και να πληρώσει τη ΔΕΗ να πει ότι περνάει δράμα.

Η κυβέρνηση έχει τόσο αναχρονιστική αντίληψη για την πολιτική επιχειρηματολογία, ώστε ακόμα και στον πεινασμένο, προσπαθώντας να τον πείσει, θα χρησιμοποιήσει την προπαγάνδα της εξαθλίωσης. Δεν έχουν δικαίωμα οι Ελληνες να μιλούν για τη δραματική κατάσταση της ζωής τους, αφού στην Ουκρανία γίνεται πόλεμος. Δεν έχουν δικαίωμα οι Ελληνες να μιλούν για πείνα, αφού στην Αφρική πεινούν περισσότερο. Δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για έλλειμμα δημοκρατίας, αφού στο Αφγανιστάν η δημοκρατία είναι σχεδόν άγνωστη λέξη. Δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε για κυβερνητική αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, αφού υπάρχουν χώρες που μας… ξεπέρασαν σε αριθμό νεκρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νομίζει ότι ανακάλυψε το απόλυτο τρικ για να πείθει: συγκρίνει την κατάσταση στην Ελλάδα με εκείνην που επικρατεί στις χώρες ουραγούς και υπολογίζει ότι οι πολίτες θα τον εμπιστευτούν επειδή… υπάρχουν και χειρότερα.

Κι όμως, τα χειρότερα στατιστικά στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία τα έχουν «επιτύχει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης και διάφοροι απίθανοι τύποι που υπουργοποίησε, όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα