Ασχετοσύνη και δόλος στην εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβληματίζει πολλούς παρατηρητές των αποφάσεων και των δηλώσεών του αν είναι περισσότερο αδαής παρά ενδοτικός σε ΗΠΑ, Γερμανία και Τουρκία ή ισχύει το αντίστροφο. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, οι χειρισμοί του στις διεθνείς σχέσεις ζημιώνουν τη χώρα και ο «λογαριασμός» που δημιουργεί το πέρασμά του από την πρωθυπουργία είναι βαρύς και θα κληθεί να τον πληρώσει όχι ο ίδιος, αλλά οι Ελληνες.

Πρώτα απ’ όλα εκθέτει την πατρίδα μας με ανιστόρητες, αξιοθρήνητες αναφορές που άπτονται ιστορικών θεμάτων, τα οποία επηρεάζουν καταστάσεις και ισορροπίες μέχρι σήμερα. Ο κ. Μητσοτάκης έγινε παγκοσμίως ρεζίλι όταν ανακοίνωσε μέσω twitter ότι συνομίλησε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι και του θύμισε πόσο «σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης έπαιξε η Οδησσός και συνολικά η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».

Με λίγα λόγια, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ευχαρίστησε τον Ουκρανό πρόεδρο για τη συμβολή της Οδησσού στην Εθνεγερσία, λησμονώντας (ίσως) ότι τότε η περιοχή ήταν έδαφος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας! Αυτή η αναφορά μάλλον κατατείνει προς την εκδοχή της ογκώδους άγνοιας του κ. Μητσοτάκη για την Ιστορία της χώρας μας και της ευρύτερης περιοχής.

Ωστόσο, αυτό που δείχνει δόλο και ενδοτικότητα προς την πλευρά της Τουρκίας (μια και είναι άκρως ευνοϊκή προς το Αζερμπαϊτζάν, που αποτελεί σταθερό σύμμαχο της γείτονος) είναι η άθλια ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, που αποκαλεί την επίθεση των Αζέρων (με τουρκικά drones) στους φίλους και συμμάχους Αρμενίους «επεισόδια» και «προέλαση στρατιωτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ», χωρίς να ονοματίζει καν ποιος εισβάλλει στο έδαφος ποίου!

Για την ακρίβεια, η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής: «Παρακολουθούμε με ανησυχία τα πρόσφατα επεισόδια και την προέλαση στρατιωτικών δυνάμεων στο Nagorno-Karabakh. Καλούμε για τον άμεσο τερματισμό τους, την απόσυρση των στρατιωτικών μονάδων στις αρχικές τους θέσεις και τον σεβασμό της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός της 9ης Νοεμβρίου 2020».

Τελικά, μόνο για την Ουκρανία του Ζελένσκι περισσεύει η υποστήριξη του κ. Μητσοτάκη…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα