Η εξωτερική πολιτική κοστίζει στην κοινωνία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να δυσκολευτεί να πληρώσει τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ στα δεκάδες ακίνητα που διαθέτει. Είναι ιδιαίτερα πλούσιος πολιτικός και προέρχεται από μια οικογένεια στην οποία ουδέποτε έλειψαν τα χρήματα. Η άνεσή του όσον αφορά τα υλικά αγαθά που διαθέτει είναι τόσο μεγάλη ώστε εκδηλώνεται με κραυγαλέο τρόπο ακόμα και στις… λεπτομέρειες.

Στο διάγγελμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό στις 16 Μαρτίου σχετικά με την ακρίβεια και τα μέτρα στήριξης που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση είχε πει χαρακτηριστικά: «Νιώθω τις δυσκολίες γύρω μας. Την αγωνία όταν ανοίγει ο λογαριασμός ρεύματος στο σπίτι, όταν το βλέμμα κοιτά το ράφι του σούπερ μάρκετ ή τον μετρητή της βενζίνης».

Το ρήμα «νιώθω» για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός δεν ήταν ειλικρινές και δεν θα μπορούσε να είναι αφού, όπως παρατήρησαν πολλοί τηλεθεατές, ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για «την αγωνία όταν ανοίγει ο λογαριασμός ρεύματος στο σπίτι» έχοντας πίσω του πανάκριβα κηροπήγια, τα οποία κοστίζουν περίπου 20.000 ευρώ!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει συναίσθηση τι θα πει οικονομική δυσπραγία. έχει φροντίσει ο ελληνικός λαός για αυτό, πληρώνοντας φόρους για να αμείβεται αδρά ο ίδιος και η οικογένειά του – όσοι, τέλος πάντων, μισθοδοτούνται από τον δημόσιο κορβανά.

Ο πλούτος του πρωθυπουργού είναι και μία από τις αιτίες για τις αξιοθρήνητες επιλογές του στην εξωτερική πολιτική, όπου αναλαμβάνει σαν «χουλιγκάνος» της Δύσης το κόστος της εχθρότητας με τη Ρωσία, ενώ ο επιτήδεια ουδέτερος Ερντογάν εγγράφει μόνο κέρδη με την πολιτική των ίσων αποστάσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι «βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» οι πολίτες θα του συγχωρήσουν τους εξωφρενικούς λογαριασμούς τούς οποίους καλούνται να πληρώσουν και θα «καταπιούν» αμάσητα φρικτές εξελίξεις, όπως η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με δελτίο (κάτι που έχουν ήδη αρχίσει να διαδίδουν τα φιλοκυβερνητικά παπαγαλάκια). Πλανάται, και το μέγεθος της πλάνης του θα το συνειδητοποιήσει κυρίως στις εκλογές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα