Παραβιάσεις και κυβερνητική απραξία

Η Τουρκία όχι μόνο παραβιάζει συστηματικά την ελληνική κυριαρχία, αλλά θέλει να δημιουργήσει ένα καθεστώς «τετελεσμένου», και να φτάσει να θεωρείται «συνήθεια» η άσκηση (των ανύπαρκτων) δικαιωμάτων της στον ελληνικό εναέριο αλλά και θαλάσσιο χώρο. Γι’ αυτό πραγματοποιεί υπερπτήσεις με μαχητικά αεροπλάνα πάνω από ελληνικά νησιά.

Χθες η Τουρκία έκανε πάλι υπερπτήσεις οπλισμένων F-16. Τα μαχητικά πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι, τις Οινούσσες, τη Σάμο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, το Αγαθονήσι και τους Φούρνους. Και η δική μας αντίδραση ήταν μία από τα ίδια. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης έκανε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα για τις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά εδάφη. Με λίγα λόγια, οι Τούρκοι έκαναν πράξεις κι εμείς περιοριστήκαμε στα λόγια. Με έντονο ύφος μεν, αλλά ήταν μόνο λόγια.

Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει μπλοκάρει ούτε ένα σεντ από τις αδρές χρηματοδοτήσεις που λαμβάνει η Τουρκία από την Ε.Ε. Η χώρα μας, βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, μπορεί να θέσει πολλά εμπόδια στη γειτονική χώρα όσον αφορά τις οικονομικές και πολιτικές σχέσεις της με την Ε.Ε., αλλά η κυβέρνηση δεν το πράττει.

Επίσης, η κυβέρνηση, που κομπάζει ότι «είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, δεν μεριμνά ώστε να διαλέξουν… πλευρά οι εταίροι μας στο ΝΑΤΟ – κυρίως στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων και παραβιάσεων της κυριαρχίας μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ εύκολα αποφασίζουν να απελαθούν Ρώσοι διπλωμάτες ως κατάσκοποι, αλλά ούτε τους περνά από το μυαλό να απελάσουν γνωστούς Τούρκους πράκτορες που αλωνίζουν στη Θράκη.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά με πρόσωπα που διστάζουν να πράξουν το ορθό και το δέον, και περιορίζονται σε ευχολόγια, διαπιστώσεις και διαβήματα διαμαρτυρίας, τα οποία καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων.

Και στην καθημερινή ζωή μας και στην πολιτική τα λόγια επηρεάζουν τα πράγματα, αλλά οι πράξεις είναι εκείνες που μετρούν και καθορίζουν τις εξελίξεις. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις πράξεις υστερεί…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα