Ο γερμανικός ανθελληνισμός

Δεν είναι τυχαία όσα έχει υποστεί το έθνος μας από τους Γερμανούς – είτε αυτοί κάνουν ληστρικές επιδρομές και θηριωδίες, όπως ο Βησιγότθος Αλάριχος, είτε καταλαμβάνουν την πατρίδα μας και δεν αφήνουν λίθο επί λίθου, όπως οι σύγχρονοι Γερμανοί που ψήφισαν τον Χίτλερ και πολέμησαν για να υλοποιήσουν τα απάνθρωπα «οράματά» του.

Η επαφή των Ελλήνων με τους Γερμανούς κατά κύριο λόγο απέφερε μεγάλη, παράνομη λεία για εκείνους και θάνατο και τεράστιες υλικές απώλειες για εμάς. Αυτό το βιώσαμε άπαντες και πρόσφατα με την οδυνηρή εμπειρία της μνημονιακής λαίλαπας.

Και το μίσος αυτού του έθνους για τον Ελληνισμό είναι τόσο βαθύ ώστε αρέσκονται να μας κατηγορούν ακόμα κι όποτε ευνοούνται από την Ελλάδα. Τώρα, η φυλλάδα «Bild» κατηγορεί τους Ελληνες για το πρόγραμμα για την επιδότηση ως και 50% της αντικατάστασης ενεργοβόρων οικιακών συσκευών. Συγκεκριμένα, η ανθελληνική εφημερίδα έγραψε: «Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 150.000.000 ευρώ, χρήματα της Ε.Ε. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνει και η Γερμανία για τις νέες οικιακές συσκευές των Ελλήνων».

Οι λασπολόγοι της «Bild» επιλέγουν να λησμονούν ότι τα λεφτά του προγράμματος θα πάνε κατά κύριο λόγο σε γερμανικές τσέπες, μια και η χώρα αυτή έχει το πρώτο χέρι στην Ευρώπη στην παραγωγή οικιακών συσκευών. Επιπλέον, το 50% του σχετικού κονδυλίου θα το πληρώσουν οι Ελληνες καταναλωτές και σε κάθε ευρωπαϊκό κονδύλι η χώρα μας συνεισφέρει στο μέτρο που της αναλογεί, αφού είναι μέλος της Ε.Ε.

Επίσης, αξίζει να προστεθεί στα προαναφερθέντα κι αυτό που έγραψε χθες η «δημοκρατία» για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενισχύονται οι βιομηχανίες που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια: «Οι Ελληνες, μαζί με τους λοιπούς Ευρωπαίους, θα αναλάβουν το κόστος της ενίσχυσης των μεγάλων βιομηχάνων -δηλαδή των Γερμανών- και θα τους επιβραβεύουν με μετρητά αν οι βιομηχανίες τους καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια».

Οι Γερμανοί κερδίζουν από την Ελλάδα και δεν σταματούν ούτε λεπτό να μας κατηγορούν. Αυτό δεν ερμηνεύεται τόσο με πολιτικούς και οικονομικούς όρους, αλλά κυρίως με ψυχολογικούς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα