Η στοχοποίηση των δημοσιογράφων

Όταν η αλήθεια δεν βολεύει το καθεστώς Μητσοτάκη, τότε φταίνε εκείνοι που ερευνούν και αποκαλύπτουν την αλήθεια. Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία της σχέσης της κυβέρνησης με την ενημέρωση: Εχθρεύεται όσα ΜΜΕ υπηρετούν την αποστολή τους και ευνοεί τα καλοταϊσμένα γραφεία Τύπου και δημοσίων σχέσεων που καμώνονται ότι ενημερώνουν το κοινό.

Το πιο πρόσφατο δείγμα γραφής του καθεστώτος Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας είναι η επίθεση στο διεθνές περιοδικό «Politico», που έκανε αποκαλύψεις για την ευρωπαϊκή διάσταση του σκανδάλου των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση χαρακτήρισε προκατειλημμένο το περιοδικό, ενώ γίνεται προσπάθεια από τα μονίμως πρόθυμα «παπαγαλάκια» της εξουσίας να χαρακτηριστεί «συριζαία» η Νεκταρία Σταμούλη, η δημοσιογράφος που υπέγραψε το ρεπορτάζ και η οποία στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τη «δημοκρατία».

Η στοχοποίηση των δημοσιογράφων που τολμούν και ερευνούν, γράφουν και δημοσιοποιούν δυσάρεστες -για την κυβέρνηση- αλήθειες άρχισε με μια πρωτοφανή επίθεση στην εφημερίδα μας, όταν σε επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση αναφερόταν η «δημοκρατία» ως «όργανο του ΣΥΡΙΖΑ».

Το καθεστώς Μητσοτάκη -στον πανικό του να διατηρήσει τα προνόμια της εξουσίας- δεν υπολογίζει αρχές, αξίες και θεσμούς. Δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα των Ελλήνων να ενημερώνονται σωστά για τις εξελίξεις. Απαιτεί μόνο διθυράμβους, υμνολόγια και εξωφρενικές αγιογραφήσεις των επικεφαλής της παρακμιακής πρωταγωνιστικής ομάδας της κυβέρνησης – με πρώτον και… καλύτερο τον «Μωυσή» Κυριάκο Μητσοτάκη. Είτε πρόκειται για ελληνικό ενημερωτικό μέσο, όπως η «δημοκρατία», είτε για διεθνή, όπως το «Politico» και οι «New York Times», η αντιμετώπιση είναι ίδια: Η αλήθεια θεωρείται συκοφαντία και πρέπει να τιμωρηθεί.

Γι’ αυτό το θέμα καλό είναι να μη λησμονούμε τις πρόσφατες εξελίξεις, με τη λυσσώδη απόπειρα του καθεστώτος Μητσοτάκη να οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και στη συνέχεια στη φυλακή τον εκδότη της «δημοκρατίας» Ιωάννη Φιλιππάκη και δημοσιογράφους για το… έγκλημά τους να κάνουν αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Novartis. Και η κυβέρνηση αποπειράθηκε -εις μάτην- να χαρακτηρίσει τις αποκαλύψεις σκευωρία.

Αυτό είναι το καθεστώς Μητσοτάκη, που στοχοποιεί δημοσιογράφους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα