Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει το ΑΠΕ;

Ενώ σύσσωμος ο Ελληνισμός προσπαθεί να αποκρούσει τις τουρκικές αθλιότητες, εντός του συστήματος εξουσίας, πέριξ του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπάρχουν εστίες αμφισβήτησης των εθνικών δικαίων!

Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) είναι το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. Υπάγεται απευθείας στο Μέγαρο Μαξίμου και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι ο Αιμίλιος Περδικάρης, προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Φυσιολογικό θα ήταν -πρώτα και κύρια λόγω εθνικής φιλοτιμίας και πατριωτισμού- το ΑΠΕ-ΜΠΕ να μην ξεφεύγει ούτε κεραία από την εθνική γραμμή, αλλά να την τηρεί απαρέγκλιτα. Κι όμως, σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ παραβιάζει την εθνική γραμμή, αναφέροντας το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο ως… «αμφιλεγόμενο», δηλαδή επιδεχόμενο διαφόρων ερμηνειών! Στο άρθρο που φέρει τον τίτλο «Πρόεδρος Βουλής Λιβύης: Παράνομο το μνημόνιο κατανόησης με την Τουρκία για εξερεύνηση υδρογονανθράκων, δεν έχει καμία εξουσιοδότηση», το ΑΠΕ-ΜΠΕ γράφει:

«Λιβύη και Τουρκία υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο κατανόησης για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στα λιβυκά ύδατα, τρία χρόνια μετά το αμφιλεγόμενο μνημόνιο θαλάσσιας οριοθέτησης, που προκάλεσε την οργή της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.)». Στη συνέχεια του ίδιου άρθρου επαναλαμβάνεται ο όρος «αμφιλεγόμενο», λες και κάποιος επιθυμεί να… εμπεδωθεί στο ελληνικό κοινό και να… χαριστούν κάποια επιχειρήματα βασιμότητας του παλιόχαρτου που συνυπέγραψε η Τουρκία με προηγούμενη κυβέρνηση της Λιβύης, την περίοδο που η δεύτερη βρισκόταν στο μάτι του κυκλώνα εμφύλιων συγκρούσεων:

«Ενα αμφιλεγόμενο μνημόνιο θαλάσσιας οριοθέτησης συνήφθη τον Νοέμβριο του 2019 μεταξύ της λιβυκής πρώην κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ και εδρεύει στην Τρίπολη, και της τουρκικής κυβέρνησης».

Οι Έλληνες δεν πληρώνουν από το υστέρημά τους τα λειτουργικά έξοδα του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου για να αμφισβητεί τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Γι’ αυτή την αθλιότητα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις τόσο από την πλευρά του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της διοίκησής του όσο και από τον πρωθυπουργό που το ελέγχει ασφυκτικά. Μήπως η αμφισβήτηση δεν ξεκινά από δημοσιογραφική αβλεψία, αλλά από πρωθυπουργική σκοπιμότητα;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα