Κρίση ταυτότητας στον ΣΥΡΙΖΑ!

Την ώρα που η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη βρίσκεται στην πιο τραγική της φάση, ενώ το σκάνδαλο διαφθοράς στην Ευρωβουλή με εμπλοκή της Εύας Καϊλή απειλεί με εξαΰλωση το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά κατώτερο των περιστάσεων.

Θα μπορούσε να πει κανείς, ενδεχομένως και με μια δόση δικαιολογημένης υπερβολής, πως, όταν η Ν.Δ. αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, συμβαίνει κάτι στον ΣΥΡΙΖΑ που ως… διά μαγείας έρχεται να «εξισορροπήσει» τις εντυπώσεις και να επιβεβαιώσει τις μεγάλες ανεπάρκειές του ως εναλλακτικής λύσης για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Το νέο σίριαλ που διαδραματίζεται για το θέμα του επιδόματος των 600 ευρώ στους αστυνομικούς είναι απολύτως ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Κουμουνδούρου, και μάλιστα σε μια φάση κατά την οποία ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές.

Το αρχικό αλαλούμ που σημειώθηκε με τα «μπρος – πίσω» όσον αφορά την ψήφιση ή τη μη ψήφιση της σχετικής νομοθετικής διάταξης ήρθε να συμπληρωθεί με το εσωκομματικό «μανιφέστο» των 270 στελεχών, τα οποία εκφράζουν ανοιχτά και κατηγορηματικά την αντίθεσή τους, αλλά και την εντελώς υποκριτική πρωτοβουλία που ακολούθησε με την πρόταση για επέκταση του επιδόματος σε υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες.

Ολο αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να έχει σαφή και ξεκάθαρη στρατηγική, την ώρα που προσπαθεί να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι, σε λιγότερο από 100 ημέρες, είναι έτοιμος και «ώριμος» να διεκδικήσει την επάνοδό του στην εξουσία και να αντικαταστήσει τη χειρότερη, όπως τη χαρακτηρίζει, κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών.

Οι ιδεοληψίες και οι αγκυλώσεις είναι φανερό ότι δεν έχουν «εγκαταλείψει» τον σκληρό πυρήνα του κόμματος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά φαίνεται ότι μπορούν να επηρεάζουν, στις πιο κρίσιμες στιγμές, τις ισορροπίες και να αναδεικνύουν την κρίση ταυτότητας που αντιμετωπίζει. Ούτε υπάρχει από την άλλη πλευρά η τόλμη να κοπούν ριζικά αυτά τα παιχνίδια. Γι’ αυτό και, όπως φάνηκε αυτές τις ημέρες, το αποτέλεσμα ήταν να επιχειρείται να συγκαλυφθεί το πρόβλημα με αστείες δικαιολογίες, επίκληση λαθών… εκ παραδρομής, παλινωδίες και θεατρινίστικες υπερβάσεις.

Βυθισμένη σε μια πολυεπίπεδη κρίση η χώρα, αναζητά διέξοδο σωτηρίας, αλλά από το υπάρχον κομματικό σύστημα -τουλάχιστον επί του παρόντος- δεν τη βρίσκει…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα