Υπουργός ανάξιος του λειτουργήματός του

Οι επιδόσεις της κυβέρνησης είναι ακριβώς αυτές που φαίνονται – και σε ορισμένους τομείς αρκετά χειρότερες από ό,τι μπορεί να υποθέσει ακόμα και η αντιπολίτευση. Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι τόσο ανάξια της αποστολής της, ώστε δεν μπορεί να καλυφθεί πλέον πίσω από τις γελοίες δικαιολογίες που εφευρίσκει για τις γκάφες της, την καλοπληρωμένη προπαγάνδα και τις συστοιχίες των φιλοκυβερνητικών ενημερωτικών μέσων που προσπαθούν συστηματικά να χρυσώσουν το χάπι της αποτυχίας στον τομέα της ασφάλειας.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που διέπρεψε στην ΚΝΕ και στο ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, έφτασε σε τέτοιο σημείο πολιτικού ξεπεσμού και εξουσιαστικής αλαζονείας, ώστε να κατηγορήσει τους αστυνομικούς μας ότι κατατρύχονται από φοβικό σύνδρομο! Χθες ο κ. Θεοδωρικάκος εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και προσπάθησε να δημιουργήσει μια μαγική εικόνα για την έξαρση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα – και σ’ αυτή τη μαγική εικόνα εμφανίζονται να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εκείνον.

Χαρακτηριστικό της τακτικής του ήταν η εξής δήλωσή του: «Εχω ζητήσει από την Αστυνομία να ξεπεράσει κάθε είδους φοβικό σύνδρομο και να ενισχύσει την αποτελεσματική παρουσία της παντού. Υστερα από το γνωστό περιστατικό της Νέας Σμύρνης υπήρξε αυτό το σύνδρομο και θα πρέπει να ξεπεραστεί».

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο άνθρωπος που έχει αναλάβει το καθήκον να χαράσσει τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν για την καταπολέμηση του εγκλήματος και να εμψυχώνει τους αστυνομικούς μας, που ρισκάρουν κάθε μέρα τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα για να εκτελούν την αποστολή τους, τους αποκαλεί φοβικούς, τους κατηγορεί για δειλία! Σαν να χαρακτηρίζει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δειλούς τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κι από τη μία ο κ. Θεοδωρικάκος ομιλεί απαξιωτικά για την Αστυνομία, ενώ από την άλλη δεσμεύει έξι αστυνομικούς για να φυλάνε το άδειο εξοχικό του στη Μάνη. Αυτό κι αν είναι δείγμα τριτοκοσμικής αντίληψης της εξουσίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα