ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 31/01/2023

«Σείστηκε η Λάρισα από την παρουσίαση του βιβλίου του Αρη Πορτοσάλτε! Στο πάνελ μαζί με τον Σάκη Μουμτζή».

Ο τίτλος του άρθρου στο newsbreak.gr ήταν πολλά υποσχόμενος, ρωμαλέος, διαπνεόμενος από αισιόδοξα αισθήματα.

● Ωστόσο, κλικάροντας τον σχετικό σύνδεσμο και βλέποντας τις φωτογραφίες (κεντρική φωτό και κάτω φωτό) με τους ολίγους σε αριθμό παρευρεθέντες στην παρουσίαση του βιβλίου, σ’ έπιανε μια μουντρουχίλα, μια στεναχώρια.

● Και στο κείμενο διακρίνονταν οι ιοβόλοι κυνόδοντες του σαρκασμού: «Δεν ήταν επεισόδιο από τα Looney Tunes, αλλά παρουσίαση βιβλίου. Δεν ήταν καρτούν, αλλά ο Αρης Πορτοσάλτε -συγγραφέας του βιβλίου- και ο Σάκης Μουμτζής, αρθρογράφος.

●»Κρίμα που δεν προσήλθε και ο Κυριάκος, γιατί η εικόνα θα γινόταν από ευχάριστη, πραγματικά ευεργετική για την ψυχή, θυμίζοντάς μας τα χρόνια της παιδικής αθωότητας και τη χαρά που ξεχείλιζε όταν ψωνίζαμε με το χαρτζιλίκι μας το Μίκυ Μάους από το περίπτερο…

●»Οι Λαρισαίοι λοιπόν είχαν την τύχη να απολαύσουν αυτό το ευχάριστο θέαμα. Εντάξει, δεν πήγαν και πολλοί Λαρισαίοι, αφού το πλήθος με το ζόρι ξεπέρασε τα 10 άτομα».

● Ωστόσο, η δηλητηριώδης πένα που τα έγραψε όλα τούτα λησμονεί τη φράση του φιλοσόφου Ηρακλείτου, που είπε: «Για εμένα, ένας άριστος μετρά για δέκα χιλιάδες». Και είναι αλήθεια, όποιος διαβάζει Πορτοσάλτε τη σήμερον ημέρα είναι άριστος.

● Την άλλη φορά θα πάμε και ημείς, με τρέλα και κορδέλα, στην παρουσίαση οποιουδήποτε πορτοσάλτειου πονήματος και θα ψωνίσομεν ίσα με μια ντουζίνα αντίτυπα να δωρίζουμε σε γιορτές, σχόλες, γενέθλια και γάμους.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα