ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 16/06/2023

● Λόγω και του ναυαγίου στην Πύλο, τις τελευταίες ημέρες γίνεται λόγος πολύ περί καλού και κακού, και οι παραδοσιακά χοντρόπετσοι και πάγκακοι εξουσιαστές έχουν χύσει τόνους κροκοδείλιων δακρύων, προσπαθώντας να πείσουν για την ψυχοπονιά τους – την ίδια στιγμή που πολλοί προσποιούνται ότι τους πιστεύουν!

● Μια από τις ευστοχότερες αναλύσεις για την κοινωνική επιβολή του κακού από την εξουσία προς τους πολλούς και τη μαζική παράνοια που αυτό προκαλεί δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στη «δημοκρατία».

● Την ανάλυση υπογράφει ο τ. διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Αλκιβιάδης Κωνσταντίνος Κεφαλάς.

● Μερικά από τα βασικά σημεία της είναι τα ακόλουθα:

● «Οπως μια πανδημία μολύνει τον πληθυσμό, με τον ίδιο τρόπο η επιβαλλόμενη κοινωνική τοξικότητα, μέσω ενός κλιμακούμενου διαβολικού πολιτικού λόγου, δηλητηριάζει την ψυχή του λαού, με σκοπό η ατομική και συλλογική συμπεριφορά να μιμηθεί μια σχιζοφρενική πραγματικότητα.

●»Η μαζική ψύχωση του κακού μοχλεύεται από τους εξουσιαστές, με βάση την αρχή του εθισμού στη σταδιακή δηλητηρίαση της ψυχής, επειδή έστω και η ελάχιστη ανοχή στο μικρό κακό συνεπάγεται την αντίστοιχη ανοχή και στο μεγάλο.

●»Δυστυχώς, όμως, ποτέ στην ιστορία του ελληνικού έθνους ο λαός δεν έχει εθιστεί τόσο πολύ στο κακό όσο σήμερα. Αρχικά, ο λαός ανέχτηκε τα Μνημόνια. Ταυτόχρονα, η καθολική αποδοχή του ΕΝΦΙΑ χωρίς καμία πολιτική αντίσταση έφερε τις εισπρακτικές εταιρίες και τις κατασχέσεις χιλιάδων σπιτιών. Μετά αποκαλύφθηκε ότι οι πολιτευτές και οι πολιτικές της Ν.Δ. διηύθυναν την ορχήστρα της αρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας, των πλειστηριασμών και των εξώσεων. […]

●»Ο καθηγητής Αrthur Versluis ισχυρίζεται ότι “η κοινωνική επιβολή του κακού αποτελεί μια κατευθυνόμενη πολιτική πράξη των ελίτ που οδηγεί στον ολοκληρωτισμό. Ο σκοπός είναι ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε δύο τάξεις, την ολιγάριθμη ελίτ και την πολυπληθή μάζα, ενώ αρρωστημένες ψυχώσεις χαρακτηρίζουν τις συνιστώσες. Οι εξουσιαστές θεωρούν ότι αποκτούν την ισχύ και την ιδιότητα του θεού, παρότι σε αντίθεση με το θείο είναι απόλυτα άδικοι και διεφθαρμένοι από την ισχύ και την εξουσία”.

●»Ομοίως, ο Ολλανδός ψυχίατρος Joost Meerloo, αναλύοντας την ψυχολογία των εξουσιαζομένων κάτω από ολοκληρωτικά καθεστώτα στο έργο του “The rape of the mind”, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “η συμπεριφορά των πολιτών, καθώς και η έκφραση της κοινωνικής κουλτούρας είναι ταυτόσημες με αυτές των σχιζοφρενών”».

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα