Ηρεμολόγιο Πέμπτης 27/06/2024

● Μια που η Kapa Research κάνει δημοσκόπηση αυτήν την περίοδο και περιλαμβάνει στα ερωτήματά της και το πολιτικό… μέλλον του Τσίπρα, να θυμίσουμε κάτι που θα ήταν κανονικότατη κωμωδία αν δεν είχε ως θύματα ανθρώπους, περίπου 10 εκατομμύρια, και αν δεν ήταν σε βάρος της Ελλάδας. Ο λόγος γίνεται για το δημοψήφισμα του 2015 που προκηρύχθηκε σαν σήμερα.

● Το ψηφοδέλτιο που βλέπετε περιλαμβάνει το ακόλουθο κείμενο: «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται “Reforms for the completion of the Current Program and Beyond” (“Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού”) και το δεύτερο “Preliminary Debt sustainability analysis” (“Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους”)».

● Οι επιλογές για αυτές τις ακατάληπτες φράσεις ήταν δύο: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ.

● Το αποτέλεσμα ήταν ένα ηχηρότατο ΟΧΙ και ο Τσίπρας είπε ένα θεαματικότατο ΝΑΙ κι έκανε την κωλοτούμπα του αιώνα. Κι ύστερα διέπραξε και το έγκλημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

● Ο (κάποτε) «τρέντι» Αλέξης είχε την εντύπωση (ή έτσι του είπαν να λέει) ότι με τις μπουρδίτσες που έκανε θα υποχρέωνε τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε να χορεύουν μπάλο πάνω στον ρυθμό που θα υπαγόρευε εκείνος με τον ζουρνά του. Τελικά, η χώρα χόρεψε τον χορό του Ζαλόγγου συνάπτοντας ακόμα μια μνημονιάρα με τους αιμοπότες δανειστές και η γερμανική μπότα άφησε ακόμα πιο βαθύ αποτύπωμα στη χώρα και στον λαό.

● Τώρα ο Τσίπρας νομίζει ότι θα ξεπλύνει τις ντροπές του στήνοντας ίδρυμα που φέρει το όνομά του και θα υποχρεωθούμε να προσφύγουμε πάλι σ’ αυτόν για να μας «σώσει». Κούνια που τον κούναγε…

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα