Κινέζοι γιατροί ομολογούν ότι έκρυβαν τους νεκρούς!

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από το βρετανικό ITV. Οι Αρχές της Ουχάν ήξεραν και αποσιωπούσαν τον κίνδυνο

Συγκλονιστικές, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με τον τρόπο που η Κίνα διαχειρίστηκε τον κορονοϊό κατά το πρώτο διάστημα της εμφάνισής του στην Ουχάν, μέσα από τον φακό ενός ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο ITV με τίτλο «Outbreak: The Virus That Shook The World». Σε αυτό Κινέζοι γιατροί έχουν βιντεοσκοπηθεί κρυφά να παραδέχονται πως γνώριζαν πόσο επικίνδυνος ήταν ο κορονοϊός όταν άρχισε να «καταστρέφει την Ουχάν», αλλά ομολογούν κυνικά πως «τους είχε ζητηθεί να λένε ψέματα γι’ αυτό».

«Ξέραμε πως ο ιός είναι θανατηφόρος από τον Δεκέμβριο του 2019», «Δεν απαγορεύτηκαν οι πρωτοχρονιάτικοι εορτασμοί για να δείξουμε πως έχουμε μια αρμονική κοινωνία».

Κι αυτές δεν είναι παρά μόνο μερικές από τις ομολογίες των γιατρών, ενώ υπενθυμίζεται πως δεν ήταν παρά στα μέσα του Ιανουαρίου όταν η Κίνα ενημέρωσε πρώτη φορά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για έναν θάνατο.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, το Πεκίνο ενημέρωσε πρώτη φορά τον ΠΟΥ για 27 περιπτώσεις τής τότε άγνωστης νόσου στις 31 Δεκεμβρίου 2019, χωρίς όμως την παραμικρή αναφορά σε θύματα. Ωστόσο οι Κινέζοι γιατροί αναφέρουν ότι ήξεραν από τότε πως ο ιός ήταν θανατηφόρος.

«Στα τέλη Δεκεμβρίου ο συγγενής κάποιου που γνωρίζω πέθανε από αυτόν τον ιό αφού μόλυνε όσους ζούσαν μαζί του» φαίνεται να λέει ένας από τους γιατρούς, την ώρα που ως τις 12 Ιανουαρίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έλεγε ότι «δεν υπήρχαν σαφείς ενδείξεις μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο».

«Οι άνθρωποι πρότειναν, σε επίπεδο πόλης, να μην προχωρήσουν οι εκδηλώσεις και οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς, αλλά το έκαναν τελικά, γιατί αυτά τα γεγονότα θα παρουσίαζαν μια ευημερούσα κοινωνία» αναφέρεται σε άλλο σημείο του ντοκιμαντέρ που συγκλονίζει.

Η κινεζική κυβέρνηση φυσικά αρνήθηκε να σχολιάσει όσα παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ, ενώ το Πεκίνο έχει απορρίψει επανειλημμένα τους ισχυρισμούς περί συγκάλυψης και κακής διαχείρισης του ξεσπάσματος της πανδημίας. Οι νέες αποκαλύψεις πάντως έρχονται εν μέσω αυξανόμενης πίεσης στην Κίνα, καθώς οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ κατέληξαν σε πρώτο στάδιο πως η εξάπλωση του ιού επωφελήθηκε από μια «κρυμμένη σε μεγάλο βαθμό επιδημία». «Είναι σαφές για την ανεξάρτητη ομάδα ότι τα μέτρα δημόσιας υγείας θα μπορούσαν να εφαρμοστούν πιο αυστηρά από τις τοπικές και εθνικές κινεζικές Αρχές τον Ιανουάριο» αναφέρουν, ενώ επισημαίνουν ακόμη τη βραδύτητα του ΠΟΥ να συγκαλέσει την επιτροπή έκτακτης ανάγκης στην αρχή της πανδημίας και τις επιφυλάξεις του να κηρύξει κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης σε παγκόσμιο επίπεδο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα