Σοκ! Καλόγριες «νοίκιαζαν» ορφανά παιδιά για όργια

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη στη Γερμανία παρακολουθεί τις τελευταίες ώρες τα στοιχεία απόρρητης μέχρι πρότινος έκθεσης που αναφέρει πως καλόγριες «νοίκιαζαν» επί δεκαετίες ορφανά παιδιά σε επιχειρηματίες και ιερείς για να κάνουν όργια!

Η έκθεση που διατάχθηκε έπειτα από μήνυση θυμάτων -και ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα- καταδεικνύει πως καλόγριες της καθολικής αρχιεπισκοπής της Κολονίας διευκόλυναν τη συστηματική σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Τα ευρήματα της έρευνας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, όμως το περιεχόμενο της έκθεσης των 560 σελίδων διέρρευσε σε αρκετά ΜΜΕ.

Σε ορισμένα τμήματά της περιγράφεται πώς καλόγριες μιας μονής στην πόλη Σπάγερ «νοίκιαζαν» για τουλάχιστον 20 χρόνια ορφανά παιδιά σε επιχειρηματίες και κληρικούς με αρρωστημένες ορέξεις, που τα κακοποιούσαν σεξουαλικά, ενίοτε επί εβδομάδες.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ορισμένα από τα ορφανά υποχρεώθηκαν να συμμετέχουν σε ομαδικά όργια, προτού τα «επιστρέψουν» στο μοναστήρι, όπου οι καλόγριες τα τιμωρούσαν «επειδή είχαν λερώσει τα ρούχα τους με σπέρμα».

Σύμφωνα με την έκθεση, 175 παιδιά, κυρίως αγόρια ηλικίας 8-14 ετών, υφίσταντο σεξουαλική κακοποίηση επί δύο δεκαετίες, ενώ οι καλόγριες εμπόδιζαν πιθανές υιοθεσίες για να μπορούν να συνεχίζουν να τα «νοικιάζουν»! Το πόρισμα, πάντως, δεν επιρρίπτει την ευθύνη στις καλόγριες, υποστηρίζοντας ότι η κακοποίηση των παιδιών ήταν προϊόν «συστηματικών» λαθών διαχείρισης και «επιείκειας» προς τους κατηγορουμένους για συμμετοχή στα φρικτά αυτά εγκλήματα. Λεπτομέρειες της έκθεσης διέρρευσαν στον Τύπο μετά την άρνηση της αρχιεπισκοπής της Κολονίας να τη δημοσιοποιήσει ζητώντας από τους δημοσιογράφους που είδαν τα ντοκουμέντα να υπογράψουν σύμφωνο εμπιστευτικότητας, κάτι που δεν συνέβη.

Ο αρχιεπίσκοπος Καρλ Χάιντς Βίσμαν δήλωσε στα ΜΜΕ ότι ήταν τόσο ανατριχιαστικό το περιεχόμενο της έκθεσης, που θα προκαλούσε σοκ η δημοσίευσή της. Την ίδια ώρα, μια άλλη υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου έχει κλονίσει τη Γαλλία, καθώς η μεγάλη κόρη του διάσημου Γάλλου ηθοποιού Ρισάρ Μπερί, Κολίν, κατέθεσε αγωγή κατά του πατέρα της, κατηγορώντας τον πως την κακοποιούσε σεξουαλικά από την ηλικία των έξι ετών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα