Η Ινδία είναι στα πρόθυρα ανθρωπιστικής καταστροφής

Κατέγραψε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα παγκόσμιο ρεκόρ με 349.691 κρούσματα – 2.767 νεκροί σε μία ημέρα

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού που έχουν αναφερθεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα παγκοσμίως μέσα σε ένα 24ωρο κατέγραψε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα μέσα στο Σαββατοκύριακο η Ινδία, καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας -και ενώ η κατάσταση στη χώρα είναι πια ανεξέλεγκτη-, ανακοινώθηκαν 349.691 περιστατικά μόλυνσης!

Παράλληλα, «μαύρο» ρεκόρ σημειώθηκε και στους θανάτους, αφού μέσα σε μία ημέρα άλλοι 2.767 άνθρωποι πέθαναν από Covid-19, ανεβάζοντάς τους στους 192.311 συνολικά από την εξάπλωση της πανδημίας.

Η χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων είναι πλέον στα πρόθυρα ανθρωπιστικής καταστροφής προειδοποίησε ο Ασίς Τζα, πρύτανης της Σχολής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Brown, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην «Ουάσινγκτον Ποστ».

Επεσήμανε δε ότι περίπου 2.000 άνθρωποι πεθαίνουν επισήμως καθημερινά στην Ινδία από Covid-19, όμως οι περισσότεροι ειδικοί εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι από δύο έως 10 φορές μεγαλύτερος!

«Ήμασταν πολύ χαρούμενοι μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση του πρώτου κύματος του κορονοϊού» παραδέχθηκε το περασμένο Σάββατο ο Ναρέντρα Μόντι σε ραδιοφωνικό διάγγελμα προς τους Ινδούς, προσθέτοντας «όμως, αυτή η καταιγίδα έχει συγκλονίσει τη χώρα». Ο Ινδός πρωθυπουργός κάλεσε λοιπόν, λόγω της κατάστασης, όλους τους συμπολίτες του να εμβολιαστούν, αλλά κυρίως να είναι προσεκτικοί. Το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας έχει «γονατίσει», ενώ σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν σε οξυγόνο για τους ασθενείς που το χρειάζονται άμεσα. Ως εκ τούτου, χθες ο πρωθυπουργός του Νέου Δελχί Αρβίντ Κεζριουάλ δήλωσε ότι παρατείνεται το lockdown στην ινδική πρωτεύουσα ως τις 3 Μαΐου. «Αποφασίσαμε να παρατείνουμε κατά μία εβδομάδα το lockdown» ανακοίνωσε, τονίζοντας πως «η καταστροφή του κορονοϊού συνεχίζεται, δεν υπάρχει ανάπαυλα».

«Σκεφτόμαστε τον ινδικό λαό εν μέσω αυτού του φρικτού ξεσπάσματος του Covid-19. Συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας στην ινδική κυβέρνηση και θα προσφέρουμε άμεσα επιπλέον βοήθεια στον λαό της Ινδίας και στους ήρωες υγειονομικούς της» έγραψε στο twitter το Σαββατοκύριακο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, καθώς η διεθνής κοινότητα δηλώνει έτοιμη να σταθεί στο πλευρό της δοκιμαζόμενης Ινδίας. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν άμεσα στη χώρα τόσο υλική βοήθεια όσο και γιατρούς, ενώ και η Ε.Ε., διά στόματος της προέδρου της Κομισιόν, διεμήνυσε πως η Ευρώπη δηλώνει «παρούσα». «Η Ε.Ε. είναι έτοιμη να στηρίξει την Ινδία» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την ώρα που πάντως αρκετά κράτη, όπως η Γερμανία, το Ιράν, το Κουβέιτ κ.ά., αποφάσισαν για ευνόητους λόγους να αναστείλουν τις πτήσεις από και προς την ασιατική χώρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα