Εταιρία του Μασκ θα δοκιμάσει πειραματικό εμφύτευμα εγκεφάλου

Αδεια για να τοποθετήσει εμφύτευμα στον εγκέφαλο ανθρώπων με κινητικά προβλήματα έλαβε η εταιρία νευροτεχνολογίας Neuralink, που ανήκει στον Ιλον Μασκ.

Ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που συνεργάζεται με τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), έδωσε το πολυπόθητο για τους ερευνητές πράσινο φως για τη διεξαγωγή της πρώτης κλινικής μελέτης και ως εκ τούτου η εταιρία αρχίζει τη «στρατολόγηση» ασθενών με παράλυση για να δοκιμάσει το πειραματικό εμφύτευμα εγκεφάλου.

Οπως έγραφε ο βρετανικός «Guardian», η διάρκεια των πρώτων κλινικών δοκιμών θα είναι έξι χρόνια, ενώ η εταιρία δεν έχει διευκρινίσει τον αριθμό των εθελοντών που θα λάβουν μέρος στις δοκιμές. Κατά την ίδια πηγή, η Neuralink είναι έτοιμη να αρχίσει τη «Μελέτη Prime» και ζητά εθελοντές με κινητικά προβλήματα, στον εγκέφαλο των οποίων θα τοποθετηθεί εμφύτευμα, με στόχο να τους βοηθήσει να ανακτήσουν την ικανότητα να επικοινωνούν και να ελέγχουν εξωτερικές τεχνολογίες. Η συσκευή αποτελείται από ένα τσιπ, μεγέθους όσο ένα κέρμα, που θα εμφυτευτεί στον εγκέφαλο, και μερικά λεπτά καλώδια που διασυνδέονται με αυτόν.

Η εταιρία Neuralink υποστηρίζει ότι μπορεί να καταγράφει και να διεγείρει την εγκεφαλική δραστηριότητα με μεγάλη ακρίβεια και ταχύτητα, αλλά για την τοποθέτηση του εμφυτεύματος χρειάζεται ένα επεμβατικό χειρουργείο, αφού τα καλώδια εισάγονται απευθείας στον εγκεφαλικό ιστό, ώστε να ανιχνεύουν τα νευρικά σήματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα