Ευθείες απειλές Μεντβέντεφ κατά Βρετανών, Γερμανών

Πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) πάνω από τη δυτική περιφέρεια Σμολένσκ και ένα πάνω από τη νότια περιφέρεια Κράσνονταρ ανακοίνωσε πως κατέρριψε η Ρωσία, ενώ μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο πλευρές. Την ίδια ώρα, όπως δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένα αεροδρόμιο αναγκάστηκε να εκτρέψει πτήσεις λόγω των ουκρανικών επιθέσεων τόσο με drones όσο και με όλμους σε ρωσικές περιοχές. «Σήμερα (σ.σ.: χθες) το πρωί, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν με όλμους στη συνοικία της κεντρικής αγοράς του Τσεμπέκινο» ανέφερε ο Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ, κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία, διευκρινίζοντας πως από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων μία γυναίκα στον λαιμό από θραύσματα όλμου. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπριάνσκ, επίσης στα σύνορα, ανακοίνωσε μία επίθεση με όλμους που προκάλεσε ζημιές, αλλά όχι τραυματισμούς.

Παράλληλα με τις εξελίξεις επί του πεδίου, την Κυριακή ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι οι Βρετανοί στρατιώτες που εκπαιδεύουν ουκρανικά στρατεύματα στην Ουκρανία ενδέχεται να αποτελέσουν νόμιμους στόχους των ρωσικών δυνάμεων, όπως και τα γερμανικά εργοστάσια που παράγουν τους πυραύλους Taurus, αν αυτοί δοθούν στο Κίεβο. Γνωστός για τις αιχμηρές του τοποθετήσεις, πάντως, ο Μεντβέντεφ δεν δίστασε να πει -ξανά- πως «αυτοί οι ηλίθιοι μας ωθούν ενεργά προς τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα