Φρίκη! Οι τρομοκράτες της Χαμάς εκτέλεσαν εν ψυχρώ ακόμη και μικρά παιδιά

Πάνω από 1.000 Ισραηλινοί δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τους μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης, που δεν δίστασαν να μιμηθούν τις πρακτικές του Ισλαμικού Κράτους, με τους αποκεφαλισμούς στη Συρία

Πόλεις του Ισραήλ, όπως συνέβη χθες με την Ασκελόν, έβαλε στο στόχαστρο η Χαμάς, επιχειρώντας να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις της, ενώ ο ισραηλινός στρατός αντεπιτίθεται. Την ίδια ώρα, η φρίκη δηλώνει παρούσα, καθώς τα δημοσιογραφικά συνεργεία την Τρίτη αποτύπωναν μέσα από τα ρεπορτάζ όσα -αδιανόητα- έκαναν σε βάρος των αθώων, αμάχων πολιτών οι μαχητές της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης. Τα ανθρωπόμορφα τέρατα δεν δίστασαν να μιμηθούν τις πρακτικές του Ισλαμικού Κράτους, όταν αποκεφάλιζε αιχμαλώτους του στη Συρία.

«Σαράντα παιδιά από το Ισραήλ δολοφονήθηκαν από τη Χαμάς. Τα κεφάλια τους ήταν κομμένα» μετέδιδε δημοσιογράφος του δικτύου i24 από το κιμπούτς Κφαρ Αζάρ. Πάνω από 1.000 Ισραηλινοί, ενήλικες, γυναίκες και άνδρες, ακόμη και μικρά παιδιά, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ τις τελευταίες ημέρες από τους ισλαμιστές, ενώ στους δρόμους της κοινότητας κείτονταν και τα πτώματα μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης που έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά – συνολικά πάνω από 1.500 νεκροί τρομοκράτες της Χαμάς έχουν εντοπιστεί σε διάφορα σημεία γύρω από τη Γάζα. «Βλέπετε τα μωρά, τις μητέρες, τους πατεράδες, στις κρεβατοκάμαρές τους, στα δωμάτια προστασίας, και πώς ο τρομοκράτης τούς σκοτώνει. Δεν είναι πόλεμος, δεν είναι πεδίο μάχης. Είναι μακελειό, είναι τρομοκρατική ενέργεια» δήλωνε σε δημοσιογράφους ο Ισραηλινός υποστράτηγος Ιτάι Βερούβ.

Ανάλογες εικόνες κατέγραψαν οι κάμερες και στο κιμπούτς Μπεερί, στο νότιο Ισραήλ, στην κοινότητα όπου οι τρομοκράτες συγκέντρωσαν πρώτα τα θύματά τους και στη συνέχεια τα εκτέλεσαν. «Υπήρχαν πάρα πολλοί, περισσότεροι από 100 νεκροί» έλεγε ο Μότι Μπουκτζίν, εκπρόσωπος της ΜΚΟ Ζάκα, η οποία συμμετείχε στην αναγνώριση των νεκρών. Οι άνδρες της Χαμάς πυροβόλησαν τους πάντες, δολοφόνησαν παιδιά, μωρά, ηλικιωμένους, όλους εν ψυχρώ, όπως εξήγησε, ενώ οι φωτογραφίες με τους σάκους με τις σορούς των θυμάτων έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων. Ενώ ο θάνατος στοίχειωνε ακόμη μία ημέρα χθες την ισραηλινή γη, οι σειρήνες ηχούσαν ξανά καλώντας ουσιαστικά τον κόσμο να αναζητήσει καταφύγιο.

Χθες το απόγευμα, μετά τις 17.00, οπότε έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς, άρχισε καταιγισμός ρουκετών σε διάφορα σημεία της παραθαλάσσιας πόλης Ασκελόν, η οποία βρίσκεται κοντά στα βόρεια σύνορα της Λωρίδας της Γάζας. Ο βομβαρδισμός διήρκεσε περίπου μία ώρα, ενώ στη διάρκειά του εκτοξεύτηκαν πάνω από 100 ρουκέτες από τον παλαιστινιακό θύλακα – δίχως πάντως να υπάρχουν αργότερα αναφορές για θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές. Λίγες ώρες νωρίτερα εκπρόσωπος του Μπεν Γκουριόν διέψευδε πως το διεθνές αεροδρόμιο επλήγη από ρουκέτες, αν και υπήρχαν αναφορές για ανάλογες επιθέσεις στα περίχωρα του Τελ Αβίβ. Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν πάντως χθες το απόγευμα και από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, με τον ισραηλινό στρατό να απαντά με πυρά πυροβολικού.

Συγχρόνως, και με δεδομένο πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εναγωνίως επιζητά ευρύτατη συναίνεση ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα, χθες οι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού του Μπενιαμίν Νετανιάχου ενέκριναν πρόταση για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος ώστε να συμπεριλάβει πολιτικούς της ισραηλινής αντιπολίτευσης. Τέλος, στο πλευρό του Ισραήλ στέκονται εμφατικά -και- οι ΗΠΑ. Σε συνέντευξή του στο CNN ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι δήλωσε πως η Ουάσινγκτον δεν θέλει να βλέπει αθώους πολίτες να σκοτώνονται πουθενά, συμπεριλαμβανομένης της Γάζας και του Ισραήλ. «Σε αυτό που έχουμε εστιάσει είναι να διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ έχει ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί και να αναλάβει δράση εναντίον της Χαμάς, κι ενώ η πρώτη δόση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας κατευθύνεται στο Ισραήλ καθώς μιλάμε».


Ο… ειρηνοποιός Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ για το αεροπλανοφόρο

Απειλεί και ταυτόχρονα επιχειρεί να εμφανιστεί ως… ειρηνοποιός, ακολουθώντας την τακτική των ίσων αποστάσεων. Ο λόγος για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χθες, ενώ κατηγορούσε ευθέως τις ΗΠΑ για την αποστολή αεροπλανοφόρου στα ανοικτά του Ισραήλ, υποστηρίζοντας πως θα εξαπολύσει επίθεση που θα προκαλέσει αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας, παράλληλα παρέδιδε… μαθήματα Ιστορίας.

Οπως είναι γνωστό, οι ΗΠΑ στέλνουν στην περιοχή το αεροπλανοφόρο «USS Gerald R. Ford», συνοδεία ναυτικής δύναμης. «Τι θα κάνει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στα ανοικτά του Ισραήλ; Γιατί έρχεται; Τι θα κάνουν τα πλοία που το συνοδεύουν και τα αεροσκάφη που μεταφέρει; Θα πλήξουν τη Γάζα και τα περίχωρά της, προκαλώντας μεγάλη αιματοχυσία εκεί» δήλωνε χθες ο «σουλτάνος», εμφανώς χολωμένος μετά την πρόσφατη κατάρριψη τουρκικού drone από τις αμερικανικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία.

«Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις τις εκπαιδεύουν οι ΗΠΑ, τις εξοπλίζουν. Και με αυτές τις οργανώσεις στη Συρία και τη Μέση Ανατολή μετατρέπουν όλη την περιοχή σε λουτρό αίματος!» υπογράμμισε. Μαζί με τα βέλη του προς τις ΗΠΑ, πάντως, παριστάνοντας τον… ιστορικό, δεν δίστασε να πει πως «η Ιερουσαλήμ ήταν ήρεμη και ειρηνική υπό την ηγεσία μας», κατηγορώντας το Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Ταυτόχρονα, όμως, ακροβατώντας ξανά στο τεντωμένο σχοινί των «ίσων αποστάσεων», τόνισε πως «αν δημιουργήθηκαν παρόμοιες σκηνές στις επιθέσεις εναντίον των Ισραηλινών πόλεων, αυτό δεν το εγκρίνουμε».


Ανηλεείς οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα

Κόλαση θυμίζει η κατάσταση στην -όπως την αποκαλούν- «μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου», στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς συνεχίστηκαν και χθες οι ανηλεείς ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον παλαιστινιακό θύλακα. Τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κυριολεκτικά σοκάρουν.

Τα ουρλιαχτά των σειρήνων σε συνδυασμό με τις εικόνες φρίκης με τα νεκρά παιδιά και τα διαμελισμένα σώματα μέσα στα συντρίμμια συνθέτουν τη δυστοπία, την ώρα που, σύμφωνα με εκτιμήσεις τοπικών παραγόντων, ήδη πάνω από 830 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 4.200 έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις. Ο ΟΗΕ κάνει λόγο για 187.000 «εσωτερικά εκτοπισμένους», δίχως να παραλείπει να τονίζει πως το διεθνές ανθρωπιστικό Δίκαιο απαγορεύει ρητώς πρακτικές πλήρους πολιορκίας, σαν αυτή που έχει επιβάλει το Ισραήλ. Συγχρόνως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογράμμιζε χθες την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει πλέον για το άνοιγμα ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου.

Οχυρωμένη στη Γάζα, η Χαμάς δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω, παρότι στοχοποιείται ο παλαιστινιακός λαός στο σύνολό του. Ο ηγέτης της Ισμαήλ Χανίγια επέμενε χθες ότι το ζήτημα της ανταλλαγής ομήρων θα τεθεί μόνο μετά το τέλος του πολέμου, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχε απειλήσει πως η Χαμάς ενδεχομένως να προβεί σε εκτελέσεις ως αντίποινα για τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία πολλαπλασιάστηκαν.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα