Ο 45χρονος Τούρκος, που τη Δευτέρα (29/6) άνοιξε πυρ και σκότωσε έξι εργαζομένους υπηρεσιών πρόνοιας, σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στο Στάντε της Κάτω Σαξονίας, αποδεικνύεται ότι είχε διαφύγει από τουρκική φυλακή, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν σοβαρές κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση, μεταξύ των οποίων και της ανήλικης κόρης του.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα BILD, ο άνδρας που συνελήφθη μετά τις επιθέσεις εναντίον υπαλλήλων της πρόνοιας και του κέντρου φιλοξενίας γυναικών και παιδιών στο Στάντε, φέρεται να είχε δραπετεύσει από σωφρονιστικό κατάστημα στην Τουρκία και να εμπλέκεται σε «πολλαπλές ποινικές διαδικασίες».
Πέρα από την υπόθεση σοβαρού σεξουαλικού αδικήματος στο Καχραμανμαράς το 2017, αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακοποίηση της κόρης του το 2022 στο Γκαζιαντέπ.
Στο διάστημα ανάμεσα στα δύο περιστατικά είχε τεθεί υπό κράτηση για άλλη υπόθεση, όμως κατάφερε να αποδράσει και από τότε αναζητούνταν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τουρκικές αρχές δεν είχαν σαφή εικόνα για το πού βρισκόταν μέχρι τη σύλληψή του στη Γερμανία.
Η εισαγγελία της Κάτω Σαξονίας, όπως αναφέρει η BILD, δεν είχε ενημερωθεί για το ποινικό παρελθόν του υπόπτου, ο οποίος στη Γερμανία δεν είχε καταγραφεί για βίαιες πράξεις, αν και υπήρχαν αναφορές για επιθετική συμπεριφορά και απειλές προς γιατρούς και αστυνομικούς.
Το κρίσιμο ραντεβού της Δευτέρας με επιτροπή των υπηρεσιών πρόνοιας αφορούσε την επιμέλεια της οκτώ μηνών κόρης του, την οποία φέρεται να είχε ταρακουνήσει έντονα. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι ο άνδρας έχει παντρευτεί τρεις φορές στην Τουρκία και έχει χωρίσει από τη μητέρα του βρέφους.
Ο δράστης έχει ήδη προφυλακιστεί, ενώ οι γερμανικές αρχές βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις τουρκικές για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.
