Το μπρα ντε φερ στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ κλιμακώνεται!

Καϋμενάκης και Μπάκος θα αποκτήσουν μέχρι τις 12 Ιανουαρίου τις μετοχές των αδερφών Καλλιτσάντση, ενώ οι Ολλανδοί συνεχίζουν ακάθεκτοι τις αγορές μετοχών

Aντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις αλλαγές στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ακόμη και εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκης και Δημ. Μπάκος θα ζητήσουν την Πέμπτη αναβολή της έκτακτης γενικής συνέλευσης. Τόσο η πλευρά των δύο εφοπλιστών, που στηρίζουν τη σημερινή διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, υπό τον Αναστ. Καλλιτσάντση, όσο και η ολλανδική Reggeborgh Invest, που επιδιώκει αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου, δεν έχουν ανοίξει πλήρως τα χαρτιά τους.

Οι κ. Καϋμενάκης και Μπάκος έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν μέχρι τις 12 Ιανουαρίου σχεδόν το σύνολο του ποσοστού που ελέγχουν σήμερα στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ οι αδερφοί Αναστ. και Δημ. Καλλιτσάντσης, μέσω της εταιρίας Pemanoaro Limited, ενώ ήδη κατέχουν αξιόλογο ποσοστό. Οι Oλλανδοί συνεχίζουν ακάθεκτοι τις αγορές μετοχών, ενώ εξακολουθούν να διαρρέουν πως έχουν τη στήριξη ικανού αριθμού μετόχων ώστε να επιβάλουν την άποψή τους στην επικείμενη γενική συνέλευση. Στην περίπτωση που υπάρξει αναβολή της έκτακτης γενικής συνέλευσης την Πέμπτη, τότε θα πραγματοποιηθεί εντός 20 ημερών, δηλαδή μέχρι τις 27 Ιανουαρίου.

Τα ονόματα

Η Reggeborgh Invest έχει ήδη ανακοινώσει τα ονόματα του διοικητικού συμβουλίου που θα προτείνει στην έκτακτη γενική συνέλευση και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου προτείνει τον μέχρι πρόσφατα εκτελεστικό πρόεδρο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων Αρη Ξενόφο, ενώ για τη θέση του προέδρου τον νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Γιώργο Μυλωνογιάννη.

Η πλευρά Καϋμενάκη – Μπάκου δεν έχει μιλήσει δημοσίως για τους λόγους που επενδύει στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αλλά φέρεται ότι τάσσεται με τη σημερινή διοίκηση, υπό τον Αναστ. Καλλιτσάντση.

Ανεξάρτητα από την τύχη της διαμάχης, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, όπως παραδέχθηκε και η παρούσα διοίκηση, χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου, προκειμένου στη συνέχεια να στηρίξει τη θυγατρική ΑΚΤΩΡ στον χώρο των κατασκευών.

Οι τράπεζες έχουν ζητήσει από τη διοίκηση να βάλει το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την ΑΚΤΩΡ με τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης. Συνεπώς, τόσο οι Ολλανδοί όσο και οι εφοπλιστές πρέπει να βάλουν και άλλα λεφτά στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Οι Ολλανδοί δηλώνουν πως θα μπουν στην αύξηση κεφαλαίου, μόνο αν αλλάξει η διοίκηση.

Η άλλη πλευρά δεν έχει μέχρι σήμερα μιλήσει και όλοι περιμένουν την εμφάνιση που θα κάνει στη γενική συνέλευση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα