Παράταση έξι μηνών στις πάγιες δαπάνες

Παράταση έως το τέλος Ιουνίου του 2022 έδωσε και επίσημα το υπουργείο Οικονομικών στην επιδότηση των πάγιων δαπανών, προκειμένου να πάρουν «ανάσα» 31.000 επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ενταχθεί στην κρατική ενίσχυση. Συγκεκριμένα, τα ποσά ενίσχυσης με τη μορφή πιστωτικού προς τη φορολογική Αρχή και τον e-ΕΦΚΑ που είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο της ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης πάγιων δαπανών και μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2021 μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν έως την 30ή Ιουνίου 2022 για όσες επιχειρήσεις δεν τα χρησιμοποίησαν στο σύνολό τους, σύμφωνα με τη δήλωση που έχει ήδη υποβληθεί.

Ειδικότερα, η ενίσχυση κατά το μέρος που αφορά δικαίωμα έκπτωσης από φορολογικές οφειλές εφαρμόζεται ως έκπτωση από φορολογικές υποχρεώσεις των ετών 2021 και 2022, οι οποίες καθίστανται πληρωτέες από την 1η Ιουλίου 2021 έως την 30ή Ιουνίου 2022, ενώ κατά το μέρος που αφορά κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, το ποσό ενίσχυσης εντάσσεται ως πιστωτικό υπόλοιπο στις μερίδες των δικαιούχων επιχειρήσεων και συμψηφίζεται με τις τρέχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις των μισθολογικών περιόδων Ιουνίου 2021 – Μαΐου 2022.

Οι πυρόπληκτες

Το οικονομικό επιτελείο, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που αντιμετώπισαν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, και δη εκείνων της βόρειας Εύβοιας, απαλλάσσει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις από την υποχρέωση διατήρησης του προσωπικού.

Ειδικά οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή υποκατάστημα στους Δήμους Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Αννας και Ιστιαίας, Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και επλήγησαν από την πυρκαγιά του Αυγούστου 2021 δεν υποχρεούνται στη διατήρηση του επιπέδου απασχόλησης, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση περαιτέρω δικαιολογητικών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα