Σε αμηχανία ο Χατζηδάκης! Επιτίθεται σε όσους τον αμφισβητούν

Δεν αντέχει τις καταγγελίες για τις fast track συντάξεις

Χυδαία επίθεση απέναντι σε όσους επιστήμονες τόλμησαν να δημοσιοποιήσουν τα προβλήματα που προκαλούν οι… φαεινές του ιδέες εξαπέλυσε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Αφορμή στάθηκαν οι επώνυμες καταγγελίες από δικηγόρους – εργατολόγους ότι η διαδικασία των «συντάξεων fast track» έχει σε ορισμένες περιπτώσεις ως συνέπεια να εκδίδονται οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης σημαντικά μειωμένες για τους δικαιούχους έως και 50%.

«Έχουν βγει διάφοροι τηλεδικηγόροι τις τελευταίες ημέρες και μιλάνε για λάθη στις συντάξεις, διότι προφανώς χάνουν πελατεία από αυτά που κάνουμε. Δεν συνηθίζω να μιλάω έτσι, αλλά κάποια στιγμή πρέπει κι εγώ να μιλήσω! Τόσα χρόνια με τις καθυστερήσεις κέρδιζαν αρκετά χρήματα. Τώρα βλέπουν ότι χάνουν την πελατεία και λένε στους εν αναμονή συνταξιούχους “μην πάτε με τον δρόμο που σας προτείνει η κυβέρνηση”. Εμμεσα, δηλαδή, τους λένε “ελάτε σε εμάς”. Λέω, λοιπόν, σε όσους είναι εν αναμονή συνταξιούχοι να μην τους ακούνε. Εξυπηρετούν ή κομματικές σκοπιμότητες ή την τσέπη τους» υποστήριξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός.

Βεβαίως, ο κ. Χατζηδάκης παραδέχεται ότι υπάρχουν προβλήματα με την άρον άρον έκδοση συντάξεων, κάνοντας λόγο για αποκλίσεις: «Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Αποκλίσεις υπήρχαν και στο παρελθόν και διορθώνονται με τους συμψηφισμούς που προβλέπονται έτσι κι αλλιώς. Και τώρα οι όποιες αποκλίσεις θα διορθωθούν με αντίστοιχους συμψηφισμούς. Έτσι κι αλλιώς, στις συντάξεις “εμπιστοσύνης” και στις fast track συντάξεις εκείνο το οποίο λαμβάνεται σοβαρά υπόψη είναι αυτό που λέει ο εν αναμονή συνταξιούχος. Επομένως υπάρχει μία σπέκουλα που δεν έχει αντανάκλαση στην πραγματικότητα».

Αυτό που δεν λέει ο υπουργός, ούτε ερωτάται ποτέ γιατί φροντίζει να δίνει συνεντεύξεις σε προστατευμένο περιβάλλον, χωρίς κανέναν αντίλογο, είναι ότι τα προβλήματα στη διαδικασία που ο ίδιος θέσπισε έχουν οδηγήσει σε… παραφροσύνη τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, που ο ίδιος βράβευσε! Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο οργανισμός εξέδωσε ένα γενικό έγγραφο (που δεν δημοσιοποίησε), στο οποίο υπάρχει αναλυτική αναφορά για 15 διαφορετικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία. Η αποκάλυψη της απάτης, παρά την προσπάθεια από τον υπουργό Εργασίας να κρυφτούν τα προβλήματα, ήταν η αιτία της έκρηξής του, αυτή τη φορά κατά των ιδιωτών δικηγόρων, τους οποίους είχε φροντίσει έναν χρόνο προτού να εντάξει στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα