Περίεργη σπουδή από ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει φιλέτο 700 στρ. στο Πόρτο Χέλι

Σε ιδιωτικοποίηση κατά παραγγελία και με μεγάλη σπουδή φαίνεται να προχωράει το ΤΑΙΠΕΔ αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές, για ευνόητους λόγους.

Σκοπός να πουλήσει οικόπεδο φιλέτο στην περιοχή Πόρτο Χέλι, πάρα τις αντιδράσεις των κατοίκων. Πρόκειται για μια έκταση περίπου 700 στρεμμάτων, που είχε απαλλοτριωθεί από τη χούντα το 1968 για δημιουργία στρατιωτικού αεροδρομίου. Το αεροδρόμιο δεν έγινε ποτέ, αλλά και οι περιούσιες που πήρε το κράτος δεν επιστράφηκαν στους ιδιώτες ιδιοκτήτες.

Οι φήμες λένε ότι ξένοι επενδυτές ωθούν το ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει την έκταση χωρίς περιβαλλοντική μελέτη και χωρίς καθορισμό σε όρους χρήσης και δόμησης. Αντί το κράτος να προστατεύσει τον χαρακτήρα της περιοχής, προτιμά να πουλήσει την έκταση με διαδικασία εξπρές, χωρίς περιορισμούς και ΕΣΧΑΔΑ, ώστε να αναλάβουν «δράση» κατόπιν οι ιδιώτες. Οι κάτοικοι αντιδρούν στην περαιτέρω τσιμεντοποίηση της περιοχής, που ήδη βρίσκεται στα όριά της, αλλά και στην κατασκευή αεροδρομίου σχεδόν μέσα στον αστικό ιστό της περιοχής.

Ποιος ο λόγος κατασκευής αεροδρομίου όταν η περιοχή απέχει μόλις δύο ώρες οδικώς από τα Σπάτα; Πάρα ταύτα και παρά σχετική επερώτηση τοπικού βουλευτή, το ΤΑΙΠΕΔ δείχνει αδιάλλακτο. Γιατί; Ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Bloomberg δήλωσε ότι δεν θα θυσιάσει το περιβάλλον για χάρη της ανάπτυξης. Μάλλον το ΤΑΙΠΕΔ έχει άλλη άποψη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα