Πρωτοφανές χρηματιστηριακό φιάσκο για την Trade Estates

Η είσοδος στο Χρηματιστήριο για την εταιρία Trade Estates του ομίλου Fourlis, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ακινήτων, ήταν κάθε άλλο παρά μια πανηγυρική διαδικασία, καθώς για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η δημόσια προσφορά αναγκάστηκαν να βάλουν πλάτη οι τράπεζες και η εταιρία να χαμηλώσει την τιμή διάθεσης των μετοχών.

Αρχικός στόχος για την είσοδο στην ελληνική χρηματαγορά ήταν με τη δημόσια πρόταση να πετύχει την ανώτατη τιμή διάθεσης που είχε οριστεί στα 2,13 ευρώ ανά μετοχή, για να «σηκώσει» από την αγορά σχεδόν 62.000.000 ευρώ. Τελικά, η τιμή διάθεσης των μετοχών της Trade Estates διαμορφώθηκε στο κατώτατο επίπεδο και συγκεκριμένα σε 1,92 ευρώ ανά μετοχή, αντλώντας 56.600.000 ευρώ. Από αυτά μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες αναγκάστηκαν να βάλουν τα 12.000.000 ευρώ.

Αρνητικό ξεκίνημα

Η δημόσια προσφορά της εταιρίας του ομίλου Fourlis έκανε μάλλον ένα ιδιαίτερα αρνητικό ξεκίνημα, καθώς οι επενδυτές κατέγραψαν με το καλημέρα σημαντικές λογιστικές απώλειες, ενώ θα φανεί αν οι μέτοχοι θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν τη μετοχή -τουλάχιστον- για τις πρώτες ημέρες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και κάτι ακόμα: Αν αυτή η εξέλιξη με την Trade Estates αποτυπώνει αρνητική πορεία για την εταιρία ή αν οι επενδυτές βλέπουν δυσοίωνη την πορεία του κλάδου των ακινήτων.

Σημειώνεται πως η Trade Estates εξειδικεύεται στην ανάπτυξη εμπορικών πάρκων και Logistics Centers νέας γενιάς, με δραστηριότητα σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία. Το χαρτοφυλάκιό της αποτελείται σήμερα από εννέα εμπορικά πάρκα, τρία Logistics Centers νέας γενιάς και ένα υπό ανάπτυξη ακίνητο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα