Μεταξύ 11,25 και 12 ευρώ ανά νέα μετοχή θα διαμορφωθεί το εύρος διάθεσης των νέων μετοχών του Ομίλου AKTOR στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου. Οπως γνωστοποίησε η εταιρία, λήφθηκε υπόψη η ισχυρή ζήτηση που εκδηλώθηκε κατά τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών έως και τις 20 Ιουλίου.
«Οι εντολές που ελήφθησαν έως τις 20 Ιουλίου 2026 αντιπροσωπεύουν ζήτηση πολλαπλάσια του αριθμού των νέων μετοχών που προσφέρονται στο ανωτέρω εύρος τιμών» αναφέρει η ανακοίνωση.
Το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τη στιγμή που άνοιξε (το πρωί της Δευτέρας) το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ των 650 εκατ. ευρώ. Το ποσό καλύφθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ μέχρι το μεσημέρι είχε υπερκαλυφθεί κατά 2,1 φορές, ξεπερνώντας το 1,3 δισ. ευρώ. Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Αλέξανδρος Εξάρχου, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο AKTOR να αντλήσει τελικά μεγαλύτερο ποσό μέσω της ΑΜΚ λόγω του πολύ αυξημένου ενδιαφέροντος.
