Eλεύθερος ο… αγωνιστής του ΠΑΣΟΚ και του σοσιαλισμού Γιάννος Παπαντωνίου

Αποφυλακίστηκε χθες και του δόθηκε προθεσμία ως τον Ιούλιο για να πληρώσει τα 150.000 της εγγύησης

Εκτός φυλακής λόγω κορονοϊού βρίσκεται από χθες ο Γιάννος Παπαντωνίου. Έπειτα από 17 μήνες προσωρινής κράτησης, οι δικαστικές Αρχές άναψαν το πράσινο φως για την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και «μίζες» εκατομμυρίων για εξοπλιστικά προγράμματα πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας του ΠΑΣΟΚ, δίνοντάς του προθεσμία έως την 1η Ιουλίου να καταβάλει το ποσό των 150.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί ως εγγυοδοσία. Ο κ. Παπαντωνίου είναι ο δεύτερος υπουργός του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκε κατηγορούμενες για «μίζες» και μπήκε στη φυλακή.

Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών είχε κάνει δεκτό με βούλευμά του το αίτημα του κατηγορούμενου πρώην υπουργού για αντικατάσταση της κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης. Ωστόσο, όπως είχε κάνει γνωστό ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο Γιάννος Παπαντωνίου αδυνατούσε να καταβάλει τη χρηματική εγγύηση, με αποτέλεσμα να παραμένει στη φυλακή.

Η ανατροπή ήρθε όταν έγινε δεκτό το αίτημά του να του δοθεί προθεσμία έως τον προσεχή Ιούλιο, ώστε να καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό της εγγυοδοσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη απόφαση μέτρησαν τόσο οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν και στα σωφρονιστικά καταστήματα εξαιτίας της πανδημίας όσο και το γεγονός ότι στα τέλη Απριλίου συμπληρώνεται το 18μηνο που ορίζει ο νόμος ως το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης και άρα ο κατηγορούμενος υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα αφηνόταν ούτως ή άλλως ελεύθερος. Το 18μηνο είναι ένα κενό στον νόμο, με ευθύνη κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, το οποίο έχουν εκμεταλλευτεί αρκετοί πολιτικοί και μη για να βρεθούν εκτός φυλακής.

Την ίδια ώρα, πάντως, με το υπ’ αριθμόν 945/2020 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών διατάχθηκε περαιτέρω ανάκριση για την υπόθεση του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, που έλαβε χώρα την περίοδο του 2001 και για την οποία κατηγορείται ο Γιάννος Παπαντωνίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα