Θύελλα από την αποκάλυψη για το μεγάλο κόλπο με την κατάρτιση

Αίσθηση προκάλεσε η σκανδαλώδης αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» πως από το πρόγραμμα ενίσχυσης ύψους 600 ευρώ ανά άτομο μέσω vouchers τηλεκατάρτισης, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες, ωφελημένες θα είναι κυρίως έξι εταιρείες, οι οποίες κατασκευάζουν ηλεκτρονικά, εκπαιδευτικά προγράμματα και οι οποίες θα δουν τα ταμεία τους να φουσκώνουν συνολικά… κατά περίπου 30.000.000 ευρώ και μάλιστα για ένα έργο για το οποίο στην πραγματικότητα έχουν δαπανήσει -ενδεχομένως- μερικές χιλιάδες ευρώ.

Ωφελημένα, φυσικά, θα αναδειχθούν και τα περίπου 400 Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), τα οποία θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα μοιραστούν ακόμη 54.000.000 ευρώ, απλώς για να δώσουν στους επιστήμονες τους απαιτούμενους κωδικούς ώστε να «τρέξουν» αυτά τα προγράμματα στον υπολογιστή τους.

Σε μία από τις πιο δύσκολες, οικονομικά συγκυρίες στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, καθώς τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό του Covid-19 λυγίζουν επιχειρήσεις κι εργαζομένους, η κυβέρνηση μοιάζει να αξιοποιεί κάποιο άγνωστο -για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις- «λεφτόδεντρο», αφού ο μποναμάς εκατομμυρίων θα δοθεί από εθνικούς πόρους κι όχι από το ΕΣΠΑ, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό.

Η ανακοίνωση των εταιριών που θα μοιραστούν τα 30.000.000 ευρώ έγινε με έγγραφο που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια στις 6 Απριλίου, με τίτλο: «Συγκρότηση Μητρώου Εγκεκριμένων Ολοκληρωμένων Συστημάτων Τηλεκατάρτισης (Ο.Σ.Τ.Κ.)». Το πλέον σκανδαλώδες, όμως, είναι πως στο έγγραφο αυτό δεν αναφερόταν κανένα από τα στοιχεία των έξι εταιριών παρά μόνο κάποιοι ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι που οδηγούσαν σε σελίδες με μηδαμινό περιεχόμενο.

Η έρευνα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» αποκάλυψε την ταυτότητα κάποιων εξ αυτών, όπως για παράδειγμα της εταιρίας «Δήμητρα Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Α.Ε.» του Νίκου Πιτσούλη. Ο εν λόγω επιχειρηματίας, μάλιστα, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Λάρισα, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τα μέσα ενημέρωσης για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, μέσω μιας σειράς ΜΚΟ -με απίθανες δράσεις- που είχε δημιουργήσει. (σ.σ. όπως για εκπαίδευση Ινδιάνων στον οικοτουρισμό). Οι καιροί φαίνεται πως δεν είναι για όλους… χαλεποί!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα