Ακυρώθηκε η 85η ΔΕΘ

Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η Διεθνής Έκθεσή Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) λόγω κορονοϊού. Η επίσημη ανακοίνωση, που επιβεβαίωσε όσα ακούγονταν εδώ και ημέρες, ήλθε από τα χείλη της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα νέα μέτρα. Όπως ανακοίνωσε η κυρία Πελώνη, έπειτα από την κυβερνητική τηλεδιάσκεψη για την αντιμετώπιση της πανδημίας πάρθηκε η απόφαση για την ακύρωση της προγραμματισμένης -για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου- 85ης ΔΕΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη ΔΕΘ εγκαινιάστηκε στις 3 Οκτωβρίου 1926, διακόπηκε τα δύσκολα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου που τον ακολούθησε, αλλά γίνεται συνεχώς από το 1951 και μετά. Πάντως, όπως αποφασίστηκε, ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στη συμπρωτεύουσα, πραγματοποιώντας την καθιερωμένη ομιλία που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, η οποία όμως θα γίνει μπροστά σε περιορισμένο ακροατήριο.

Η τελική απόφαση λήφθηκε έπειτα και από τα στοιχεία για τα επιδημιολογικά φορτία στη Γερμανία, η οποία ήταν η τιμώμενη χώρα και ως εκ τούτου θα αποτελούσε την αφετηρία για πολλούς επισκέπτες στη Θεσσαλονίκη. Η γερμανική πλευρά φαίνεται να ήταν προσανατολισμένη μέχρι σχετικά πρόσφατα στο να γίνει η έκθεση, θέση που άλλαξε έπειτα και από τα νέα δεδομένα για το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη.
Σχολιάζοντας την ακύρωση της ΔΕΘ, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σημείωσε ότι «χάθηκε -προσωρινά- μια μοναδική ευκαιρία ώστε η Γερμανία να παρουσιάσει στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, το ισχυρό δυναμικό της στο πεδίο των επενδύσεων, της τεχνολογίας, της καινοτομίας και εν γένει της επιχειρηματικότητας».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται όμως ότι η κυβέρνηση, ορθά πράττοντας, έθεσε σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, όπως και των επισκεπτών της ΔΕΘ, και έλαβε την απόφαση να ακυρώσει τη φετινή Έκθεση.

Διαβεβαιώνεται πάντως ότι Ελλάδα και Γερμανία παραμένουν εστιασμένες στον στόχο τους για περισσότερες νέες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις τις οποίες σχεδίαζε να πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, ορισμένες θα λάβουν χώρα εντός του φθινοπώρου ή το αργότερο έως το τέλος του έτους και θα διεξαχθούν σε ψηφιακό περιβάλλον, ενώ οι υπόλοιπες θα μεταφερθούν για την άνοιξη του 2021, με την προοπτική να υλοποιηθούν είτε βάσει ενός υβριδικού μοντέλου διοργάνωσης είτε αμιγώς ψηφιακά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα