«Διπλά βιβλία»: Συνεχίζουν να μη δίνουν απαντήσεις!

Την μπάλα στην εξέδρα πέταξε στη Βουλή ο Β. Κοντοζαμάνης, κάνοντας λόγο για «μύθους» και δημοσιογραφικά «σενάρια»

Για «μύθους» και «δημοσιογραφικά σενάρια» επιμένει να μιλά η κυβέρνηση, πετώντας για ακόμη μια φορά την μπάλα στην εξέδρα και αρνούμενη επιδεικτικά να δώσει επί της ουσίας απαντήσεις στις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για τα διπλά βιβλία στον ΕΟΔΥ, παρόλο που το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας επιβεβαίωσαν μέχρι κεραίας και η «Καθημερινή της Κυριακής», καθώς και το «Βήμα» – ασχέτως της τουλάχιστον θλιβερής ανασκευής του σχετικού δημοσιεύματος, προφανώς κατόπιν άνωθεν πιέσεων.

Μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Ξανθού, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ισχυρίστηκε πως «εξαρχής, η καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων είναι μία και μοναδική. Ενας αριθμός και ένα σύστημα. Τροφοδοτείται από πολλές πηγές, αλλά ο τελικός μηχανισμός είναι ένας και ελέγχεται από τον ΕΟΔΥ», φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μιλήσει για «μύθους που στηρίζονται σε δημοσιογραφικά σενάρια».

Απέκλεισε ακόμη το ενδεχόμενο δημοσίευσης των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων -ένα πάγιο αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης, που επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας»-, υποστηρίζοντας πως η εμπιστευτικότητα των πρακτικών αποτελεί ανάγκη για την εξασφάλιση της ευθυκρισίας των ειδικών, ώστε να εκφράζονται ελεύθερα. Πάντως, αίσθηση προκάλεσε η επίθεση του υφυπουργού στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλόγισε «πολιτική της ύαινας» και «τυφλή αντιπολίτευση που ανοίγει τον δρόμο σε τυφλές αντιδράσεις και φέρνει θεωρίες συνωμοσίας από την πίσω πόρτα», ενώ τον κάλεσε να μην αναπαράγει fake news.

Μάλιστα, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επινοεί ψευδή γεγονότα και σπέρνει αμφιβολία, αμαυρώνοντας την εθνική προσπάθεια. Να σημειωθεί πως ο ερωτών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, που έφερε το θέμα στη Βουλή, αναφέρθηκε στα καυτά ερωτήματα που προκύπτουν από το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, διερωτώμενος εάν η στάση του υπουργείου Υγείας ως προς τα «διπλά μητρώα» του ΕΟΔΥ και τη συσκότιση του έργου της επιτροπής είναι «αποκύημα ενδοκυβερνητικής κόντρας και παιχνιδιών εξουσίας μεταξύ των κυβερνώντων και των εποπτευόμενων φορέων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα