Καταπέλτης η Θάνου για τη μήνυση του Ερντογάν

«Tο αίτημα δεν ικανοποιείται όταν θίγεται η κυριαρχία ή τα συμφέροντα της χώρας» ξεκαθαρίζει η πρώην πρωθυπουργός

Την παρέμβαση της πρώην πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου προκάλεσε η επίθεση που δέχονται η εφημερίδα «δημοκρατία» και τα στελέχη της, Μανώλης Κοττάκης, Δημήτρης Ριζούλης, Ανδρέας Καψαμπέλης και Γιώργος Πατρουδάκης, που μηνύθηκαν από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίτιμη πρόεδρος του Αρείου Πάγου με την επιστημονική της γνώση και εμπειρία παρεμβαίνει και ζητά να μην ικανοποιηθεί το τουρκικό αίτημα δικαστικής συνδρομής. «Το αίτημα δικαστικής συνδρομής από την Τουρκία δεν πρέπει να ικανοποιηθεί από τις ελληνικές Αρχές. Το μηνυόμενο αδίκημα της εξύβρισης του Τούρκου προέδρου, το οποίο σύμφωνα με τη μήνυση τελέστηκε στην Ελλάδα από Ελληνες πολίτες – δημοσιογράφους της εφημερίδας “δημοκρατία”, είναι πολιτικό αδίκημα διότι αφορά πολιτικό πρόσωπο και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια δημοσιογραφικού σχολιασμού των πολιτικών ενεργειών του εν λόγω προσώπου», αναφέρει η Βασιλική Θάνου, η οποία συνεχίζει τονίζοντας:

«Σύμφωνα με τη σύμβαση αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής, το αίτημα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για πολιτικούς λόγους ή για πολιτικά αδικήματα. Επίσης, το αίτημα δεν ικανοποιείται όταν θίγεται η κυριαρχία ή τα συμφέροντα της χώρας προς την οποία απευθύνεται, όπως προφανώς συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση, αφού στην αποσταλείσα μήνυση αναγράφεται ότι η μηνυόμενη πράξη “έχει στόχο τα μεγάλα συμφέροντα του έθνους μας, που τα υπερασπίζεται σταθερά ο πρόεδρός μας στην ανατολική Μεσόγειο και στη θάλασσα των νησιών”! Εννοώντας, προφανώς, το Αιγαίο».

Η πρώην πρωθυπουργός, έχοντας βαθιά γνώση της νομικής επιστήμης, τοποθετήθηκε ξεκάθαρα μην αφήνοντας περιθώρια για αστερίσκους από άλλα κέντρα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα