Μήνυση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις VIP ΜΕΘ

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των υγειονομικών (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ) για επωνύμους που νοσηλεύτηκαν εκτός σειράς, ενώ πρότειναν 44 μάρτυρες

Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο για την αυξημένη θνητότητα στις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, ο Μιχάλης Γιαννάκος περνούσε την πόρτα του Αρείου Πάγου για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σε σχέση με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στη μηνυτήρια αναφορά της η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα, κάνοντας λόγο για καθημερινές περιπτώσεις όπου υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ, τη στιγμή που το σύστημα υγείας ασφυκτιά και ασθενείς πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός Εντατικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά που κατέθεσε ο Μιχάλης Γιαννάκος περιλαμβάνονται δημοσιεύματα σχετικά με περιπτώσεις επωνύμων που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, ενώ προτείνεται η εξέταση 44 μαρτύρων (γιατρών, νοσηλευτών κ.α.) οι οποίοι γνωρίζουν για την κατάσταση στις ΜΕΘ και θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.

«Με την αναφορά μας ζητάμε από τον κύριο εισαγγελέα να διερευνήσει τον λόγο για τον οποίο, παρά το γεγονός ότι από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου και του ΕΟΔΥ οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ είναι περισσότεροι των διαθέσιμων κλινών, ένας σημαντικός αριθμός κλινών ανά ημέρα (από 39 έως 58) εμφανίζεται διαθέσιμος» είπε ο κ. Γιαννάκος μιλώντας στο Open και στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του: «Από όσα έχουμε πει, δεν παίρνουμε ούτε γράμμα πίσω. Δεν φοβόμαστε απολύτως τίποτα. Θα έπρεπε, με 100 νεκρούς την ημέρα, ο υπουργός Υγείας να μη λέει μεγάλα λόγια, να σκύβει το κεφάλι και να δουλεύει. Εμείς καταθέτουμε αναφορά με συγκεκριμένα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας. Ξέρετε κανέναν επώνυμο εκτός ΜΕΘ; Εμείς καταθέτουμε στον εισαγγελέα συγκεκριμένα περιστατικά επωνύμων που βρήκαν αμέσως κρεβάτι σε ΜΕΘ»!

«Δεκάδες εκατοντάδες θάνατοι από κορονοϊό θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν το δημόσιο σύστημα υγείας είχε ενισχυθεί. Δεν υπάρχει κανείς από τον ιατρικό κόσμο που να μην του έχει προκαλέσει οργή το γεγονός με τον μητροπολίτη» τόνισε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά της η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Αφροδίτη Ρέτζιου, προσθέτοντας πως «είτε κάποιος είναι μητροπολίτης είτε είναι μετανάστης, πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση».

Σημειώνεται πως το θέμα των VIP ΜΕΘ επανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο γενικός γραμματέας των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου, ο οποίος μίλησε στο Κοntra Channel για «VIP MEΘ», οι οποίες διευθύνονται από «δυο – τρεις αρχικαθηγητάδες, που με τη συμπεριφορά τους προσβάλλουν και τους χιλιάδες μαχόμενους γιατρούς του ΕΣΥ και τις εκατοντάδες πανεπιστημιακών γιατρών, που κι αυτοί μαζί μας δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία».

Μάλιστα, ο κ. Παπανικολάου κατονόμασε ως μία εξ αυτών την πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ) Αναστασία Κοτανίδου και διευθύντρια της ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Θυμίζουμε ότι ήταν ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ που με δηλώσεις του άνοιξε το θέμα των ΜΕΘ.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν πως άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για την κατάσταση των νοσοκομείων και πιο συγκεκριμένα των ΜΕΘ, ενώ πλέον κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μισόλογα και υπεκφυγές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα